Zanimljivosti
UJEDINJENO KRALJEVSTVO: HEDD, AGENCIJA ZA PROVJERU PODATAKA VISOKOG OBRAZOVANJA
Selfi s diplomom – „pozivnica” za krivotvoritelje
objavljeno: 5. prosinca 2018.

Tvrde da je praksa objavljivanja selfija nakon diplomiranja jako loša ideja. Logo, grb, potpisi, pečati, hologrami i fraze koje nalazimo na diplomama na taj su način izloženi lakšem krivotvorenju, dodaju iz ove agencije.

Istraživanje koje je agencija provela navodi da 69 posto studenata koji će ove godine diplomirati planira dokumentirati svoj uspjeh tako što će na društvenim mrežama objaviti fotografiju s diplomom, dok 24 posto planira objaviti video. Postotak studentica s ovim namjerama otprilike je 78 posto, dok je postotak studenata nešto manji – 60 posto. Iznenađuje pak da čak 74 posto britanskih studenata nije svjesno kako fotografije njihove diplome mogu biti iskorištene u svrhu krivotvorenja.

Ne biste objavili fotografiju svoje putovnice ili vozačke dozvole. Na isti način ne biste trebali objavljivati fotografije sveučilišne diplome, jer se njihovo krivotvorenje tiče svih nas. Nakon što ste uložili toliko truda, vremena i novca u diplomiranje, ne biste trebali riskirati uspjeh na tržištu rada i olakšati posao nekome tko je diplomu stekao na ovakav način – kazala je Jayne ROWLEY, direktorica organizacije Graduate Prospects, koja je na čelu organizacije Hedd. [ IZ DRUGIH MEDIJA | Školske novine | Prema The Guardian ]