Jučer-danas-sutra
ŠTO BI KAD BI…
Biste li razgovarali s drugim stručnjacima onako kao što razgovarate s učiteljima
objavljeno: 23. studenoga 2018.

„Aha, vi ste čuvar u zoološkom vrtu, znači li to da po cijele dane samo pazite na životinje?”

…..   o O o    …..

„Moje se debelo crijevo nikad ovako ne ponaša kod kuće. Jeste li sigurni da ste dobro pročitali rezultate kolonoskopije? Jeste li ikad pomislili da možda jednostavno ne volite moje debelo crijevo?”

…..   o O o    …..

„I ja bih se volio cijeli dan samo igrati sa statistikama. To bi bilo toliko zabavno! Kladim se da pritom ni nemaš osjećaj da si na poslu!”

…..   o O o    …..

„Vi ste, dakle, sanitarni radnik? Kad sam bio mali mrzio sam smetlare. Jedan je od njih jednom prilikom vikao na mene kad sam zastao ispred njihova kamiona i otad ih jednostavno mrzim sve odreda.”

…..   o O o    …..

„Vi vodite skijaški dom? Znači li to da tijekom ljeta samo odmarate? To je sigurno lijepo.”

…..   o O o    …..

„Moja kantautorska karijera nikako da krene, pa sam razmišljao da postanem odvjetnik. Mislim, koliko to teško može biti? Poznajem kriminalce, poput mene, odnosno barem ono dvoje koje viđam jednom godišnje na Dan zahvalnosti.”

…..   o O o    …..

„Kladim se da je to najbolji dio bankarskog posla – sav taj besplatan novac!”

…..   o O o    …..

„Čitate li ikad kartone svojih pacijenata ili im samo propišete nasumičnu dozu na temelju toga koliko su bili dobri prema vama?”

…..   o O o    …..

„Dragi policajče, prije nego što mi napišete kaznu, samo bih vas podsjetio da je za vašu plaću zaslužno to što plaćam porez.”

…..   o O o    …..

„Oprostite, moj sedmogodišnji sin, koji je prije nekoliko minuta lagao o tome treba li piškiti, upravo mi je rekao da mu niste željeli dati kečap, iako vas je lijepo zamolio. Sad ću razgovarati s vašim nadređenim i tražiti da nas premjesti za drugi stol, a vama da otkaz.”

…..   o O o    …..

„Budući da ste vodoinstalater i cijeli ste dan okruženi cijevima, moram pitati – je li vam ijedna od vaših cijevi ikad privlačna, iako znate da je to zabranjeno?”

…..   o O o    …..

„Nema sumnje, plaća je niska, ali kladim se da je užitak koji vam pruža sastavljanje priopćenja za javnost za lokalne događaje dovoljan razlog da ostanete u Odjelu za organiziranje događaja Gospodarske komore. Mora da zaista vjerujete u njihovu misiju.”

…..   o O o    …..

„Oh, vi ste stand-up komičar? To znači da samo stojite na pozornici i pričate gluposti dok vam vrijeme ne istekne?”

…………………………

NAPOMENA

  • SAD: McSweeney je izdavačka kuća sa sjedištem u San Franciscu.

  • Izvor: mcsweeneys.net

  • Photo by Karan Bhatia on Unsplash