Zanimljivosti
OŠ FRANA GALOVIĆA, ZAGREB
Oni su bili kreativni i – pokazali svoj tanjur!
objavljeno: 26. studenoga 2018.

Svrha je kampanje „Pokaži mi svoj tanjur!” poticanje učenika osnovnih škola sudionica u programu da osmisle jednostavan i hranjiv cjelodnevni jelovnik.
Zajedničkim će snagama učenici škole prema odrednicama zdravog tanjura pripremiti zajutrak, ručak, večeru ili međuobrok te sve ideje spojiti u jedinstveni jelovnik.
Ovom kampanjom želimo naglasiti kako zdrav(ij)a prehrana ne mora biti složena, može biti sačinjena od malo namirnica koje su lokalno uzgojene i svima dostupne.

OŠ F. Galovića, 4. A – ZAJUTRAK

20. studenoga > Danas je poseban dan posvećen najmanjima – Međunarodni dan djece! Uvažavajmo djecu i njihov pogled na svijet i pridonesimo njihovoj dobrobiti. Osigurajmo im jednaka prava te ih osnažimo vrijednim znanjima posebice onima koji će pridonijeti boljem zdravlju u budućnosti. Upravo zato PETICA s velikim veseljem prikazuje vrijedne uratke naših učenika koji pokazuju širok spektar znanja o prehrani u kampanji „Pokaži mi svoj tanjur!”. Zajutrak „Zdravić Njamić sad je tu!”, a uz osmišljeni sendvič ide i prikladna pjesmica.

OŠ F. Galovića, 4. b – MEĐUOBROK

21. studenoga > Danas nam je na tanjuru „Voćna gusjenica” – šareni međuobrok za pet, koji je pripremio veseo i kreativan razred, 4. b OŠ F. Galovića.

OŠ F. Galovića, 4. c – VEČERA

22. studenoga > Jeste li za kratku predstavu s namirnicama u glavnoj ulozi? „Pilitili gante” večera je koju su osmislili učenici 4. c razreda OŠ F. Galovića. 

OŠ F. Galovića, 4. d – MEĐUOBROK

23. studenoga > Učenici 4. d razreda OŠ F. Galovića također su nam priredili kratku, ali poučnu predstavu o međuobroku nazvanom „Zeleni smoothie”. Volite li i vi pripremati smoothie, vrijeme je da isprobate ovaj recept.

……………..
Izvor: facebook.com/PETICA