Iz školskog svijeta
ČAROBNE SLIKOVNICE
Orašar i Četiri godišnja doba u izdanju koje će se čuvati generacijama
objavljeno: 27. studenoga 2018.

Radi se o knjigama Orkestar priča priču – Orašar i Orkestar priča priču – Četiri godišnja doba.

U prvoj slikovnici koja oduševljava u kojem god obliku da se pojavi, djevojčica Klara postane dio čarobne pustolovine u kojoj svjedoči borbi Orašara i Kralja Miševa, upoznaje Šećernu Vilu i otputuje u Kraljevstvo slatkiša.

Na svakoj stanici, pritiskom na glazbenu notu, uzbudljiva događanja dobiju i glazbenu podlogu – čudesnu glazbu Petra Iljiča Čajkovskog iz legendarnog baleta. Glazbene ulomke možete slušati i zasebno uz objašnjenja na zadnjoj stranici knjige.

Ruski je skladatelj jedno od svojih najslavnijih djela napisao 1892. godine prema bajci E. T. A. Hoffmana, a imao je samo pet godina kad je počeo učiti svirati klavir.

Priča Četiri godišnja doba vodi vas na putovanje djevojčice i njezina psića u proljeće, ljeto, jesen i zimu. Knjiga vas vodi kroz čarobnu izmjenu godišnjih doba u samo jednom danu. Dok uživate u predivno ilustriranoj priči možete slušati jednako divne glazbene ulomke iza kojih stoji Talijan Antonio Vivaldi.

Jedno od njegovih najpoznatijih djela, Četiri godišnja doba, nadahnuto je slikama njegova prijatelja Marca Riccija.

Također pročitajte – knjige u kojima smo uživali u djetinjstvu, uživat će i naša djeca. [ IZ DRUGIH MEDIJA | zadovoljna.dnevnik.hr  ]