Zanimljivosti
OŠ POPOVAC
O projektu Kids Against Plastic Pollution u Budimpešti
objavljeno: 11. prosinca 2018.

Školska knjižničarka Marijana KUNA i učitelj informatike Goran PODUNAVAC u mađarskoj prijestolnici predstavili su Osnovnu školu Popovac i doznali više o školama koje također sudjeluju u projektu. Riječ je o dvije škole iz Norveške te jednoj iz Rumunjske i Turske.

Projekt je financiran sredstvima Agencije za mobilnost i programe Europske unije, a provodi se od 1. rujna 2018. do 31. kolovoza 2020. godine. Svrha je projekta Kids Against Plastic Pollution edukacija, informiranje i podizanje svijesti o potrebi recikliranja plastičnog otpada, prenamjene i ponovne uporabe.

Projektni su koordinatori upoznali jedni druge s obrazovnim sustavom svoje zemlje, dogovorili nadnevke budućih mobilnosti i raspravljali o glavnim pitanjima upravljanja projektom kao što su proračun, evaluacija, diseminacija, projektne aktivnosti i dužnosti partnera. Osim ostvarivanja projektnih zadataka, u mađarskoj prijestolnici učitelji su se međusobno družili, razmjenjivali iskustva i razvijali prijateljstva.

Od 11. do 17. ožujka 2019. godine bit će održana prva mobilnost kad će 24 učenika i osam učitelja iz Norveške, Turske i Rumunjske gostovati u našoj školi u Popovcu.

……..

Goran PODUNAVAC, učitelj informatike | OŠ Popovac