Savjeti stručnjaka
ŠKOLA S NEOBIČNIM TOALETIMA
Kreativna metoda za jačanje samopouzdanja učenika
objavljeno: 2. siječnja 2019.

… poput „Nitko nikad nije napravio nešto drukčije pokušavajući biti poput drugih”, „Grješke te ne određuju” i „Prave djevojke nisu savršene, savršene djevojke nisu stvarne”.

Srednja škola može biti teška.Učenici tragaju za osjećajem pripadnosti, a nadamo se da će ovaj projekt učiniti upravo to – izjavila je pomoćnica ravnatelja Kristy Mach.

Profesori su primijetili da je, iz godine u godinu, sve više učenika koji nemaju dovoljno samopouzdanja. Na internetu su pronašli fotografije toaleta u kojima su postavljene motivirajuće poruke, pa su odlučili isto napraviti i u svojoj školi.

– Naš ravnatelj Josh Garcia želio je unijeti dozu pozitivnosti. Vidjeli smo primjere drugih i poželjeli da takav projekt bude dio i naše škole. Htjeli smo pronaći način kojim ćemo razvedriti učenike i pokazati im da se o njima brinemo i volimo ih – dodala je Mach.

Nakon što su odabrali željeni dizajn i poruke, osoblje škole precrtalo ih je uz pomoć projektora na vrata, a potom su ih obojili. Neki su radovi djelo jedne od profesorica umjetnosti Tare Torres.

Kristy Mach kaže da su se svi zaposleni uključili te predlaže i drugim školama da razmisle o tome da isti projekt naprave uz suradnju učenika. Iako nije sigurna koliko će boja dugo izdržati, uvjerena je da će ove poruke podići samopouzdanje učenika. [ IZ DRUGIH MEDIJA | Školske novine | Prema Motherly ]