Zanimljivosti
OŠ PEĆINE, RIJEKA
Oslikan svemir po stubama Malika Tintilinića na Pećinama
objavljeno: 2. siječnja 2019.

… možemo zahvaliti učenicima šestog razreda OŠ Pećine koji su kroz Program građanskog odgoja i obrazovanja, u projektu ˝Ivana Brlić Mažuranić˝, imali cilj istražiti postoji li u Rijeci javna površina koja nosi ime slavne spisateljice. Ravnateljica Jasna Vukonić-Žunič bila je iznenađena kada su učenici otkrili da ne postoji.

Uz našu potporu učenici su predali zahtjev Mjesnom odboru i Gradu Rijeci, njihov prijedlog je jednoglasno odobrilo Gradsko vijeće te smo mogli krenuti u realizaciju. Htjeli smo doprinijeti EPK 2020, ističe ravnateljica.

Projekt je rađen u suradnji s riječkim kreativnim kolektivom Kombinat, na njemu je radilo šest ljudi i svi su se dobro zabavljali dok su oslikavali, kaže umjetnik koji je idejni začetnik i voditelj projekta oslikavanja stuba, Ivan Blažetić Šumski. Šumski je muralist, ilustrator i kipar s berlinskom adresom. Nada se da će djeca biti sretna s novim stubama. Nove stube nisu ni mračne niti prljave, dodaje. [ IZ DRUGIH MEDIJA | novilist.hr  | Fotografije: Facebook ] Cijeli tekst pročitajte OVDJE.