Školstvo u medijima
[NE]SPORAZUMI
Svoje učitelje treba poštovati
objavljeno: 30. siječnja 2019.

… WiFi je jednostavno prestao raditi, a moj profesor nije mogao ništa napraviti u vezi s time. Međutim, umjesto da nas je jednostavno poslao kući, on je želio pametno iskoristiti naše vrijeme, stoga nam je dao druge zadatke za koje nije potreban WiFi.

Neki su učenici počeli glasno komentirati pokušavajući mu dati do znanja da žele otići kući, a jedan je učenik čak vikao s drugoga kraja predavaonice.

Dok se sve ovo događalo, jedino što mi je palo na pamet bilo je pitanje – zašto?

Dakako, bilo bi lijepo ranije izaći, ali naš profesor nije želio odustati. Dakle, koja je bila poanta ovog ometanja nastave? Učitelji i profesori ovdje su da nam pomognu i oni zaslužuju naše poštovanje.

Stoga, evo popisa razloga zbog kojih biste trebali poštovati svoje učitelje.

  1.  ONI VAS POŠTUJU.  „Ponašajte se prema drugima onako kako želite da se oni ponašaju prema vama”, ako mislite da je vaš učitelj nepristojan, razmislite o tome kako se vi ponašate prema njemu ili njoj.

  2. ONI SU OVDJE DA VAM POMOGNU UČITI.  Ne bismo dogurali daleko bez obrazovanja, a oni su ti koji nam ga pružaju.

  3. ONI MARE ZA VAS.  Oni žele najbolje za vas, a ako nešto pođe po krivu pokušat će vam pomoći.

  4. ONI VAM MOGU POMOĆI U BUDUĆNOSTI.  Učitelji žele da uspijete i više su nego spremni pomoći vam na bilo koji način.

  5. ONI NE MOGU KONTROLIRATI SVE.  Neke su stvari jednostavno izvan naše kontrole te nije pošteno da učitelje smatramo odgovornima za stvari koje pođu po krivu.

  6. ONI SE MORAJU NOSITI S MNOGO PROBLEMA.  Zašto im otežavati situaciju? To nije u redu, a ostali učenici ionako uglavnom smatraju da su oni koji ometaju nastavu dosadni, a ne zabavni.

  7. ONI ODLUČUJU O VAŠOJ OCJENI.  Vaši će vam učitelji pomoći ili raditi s vama ako ih poštujete.

  8. ONI SU TAKOĐER LJUDI.  Kako biste se vi osjećali da pokušavate nekome pomoći, a zauzvrat dobijete nepristojno ponašanje?

  9. ONI SU BILI NA VAŠEMU MJESTU.  U jednom su trenutku svoga života i učitelji bili učenici, stoga razumiju više nego što mislite.

  10. ONI NISU TU DA VAM ZAGORČAJU ŽIVOT.  Učitelji vam pokušavaju pomoći da budete bolji i da uspijete, oni se ne vesele vašem neuspjehu.

  11. ONI SE ZBOG NAS ODRIČU MNOGIH STVARI.  Nitko ne radi napornije od učitelja. Oni su naporno radili za svoju diplomu i nije tajna da ne zarađuju mnogo.

………………

NAPOMENA

  • SAD: Odyssey je portal koji objavljuje tekstove iz baze koju čini nekoliko tisuća autora i obuhvaća sve važnije teme, uključujući politiku, sport, modu, tehnologiju, znanost i zdravlje… Odyssey ima više od 30 milijuna čitatelja diljem SAD-a.

  • Izvor: theodysseyonline.com