Školstvo u medijima
DUGOREŠKI PRIMJER
Dogradonačelnik M. Furdek odrekao se plaće i učenicima kupio računala, projektore…
objavljeno: 7. ožujka 2019.

U ovom je trenutku u našim osnovnim školama postavljeno 29 projekcijskih platna, 28 projektora, a sad ćemo uručiti i 30 računala, svakoj školi po 14 laptopa i dva za Učenički dom.

Želimo da naša djeca budu pripremljena za društvo znanja, za konkurenciju i za borbu u 21. stoljeću na tržištu rada. Uz nadu da neće svi otići raditi izvan Hrvatske, jer ovdje ima dovoljno prostora, a vjerujem da će i kurikularna reforma koja se provodi dati rezultate – kazao je na konferenciji za novinare zamjenik gradonačelnika dr. Miroslav FURDEK te zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji i nabavci računala.

Računala su nabavljena putem javnog natječaja, a dr. Furdek je istaknuo kako mu je drago da je dobavljač domaća tvrtka Comel iz Karlovca, jer na taj način škole imaju osiguran i kvalitetan servis za navedenu opremu.

Podsjetimo, dr. Furdek zamjenik je dugoreškoga gradonačelnika, a svoju dužnost obnaša volonterski, baš kao i druga zamjenica Katarina SRAKOČIĆ. Novcem od svojih plaća Katarina Srakočić uredila je dječja igrališta, a dr. Furdek kupio informatičku opremu za škole ukupno vrijednu 256 tisuća kuna.

– Bez odluke dr. Furdeka da će biti volonter ovo ne bi bilo moguće, zato sa zadovoljstvom mogu reći da ćemo društvo znanja i dalje razvijati. Ovo je prva faza, a već do kraja ove godine planiramo realizirati drugu fazu koja će obuhvatiti dodatno opremanje informatičkih učionica za Srednju školu, obje osnovne škole, a probat ćemo uklopiti i Učenički dom. Osim informatičkih učionica, planiramo u dogovoru s ravnateljima opremanje i kemijskih kabineta, tehničkih i fizikalnih učionica, jer želimo da nam škole budu i zanimljive – kazao je dugoreški gradonačelnik Tomislav BOLJAR te s dr. Furdekom uručio laptope predstavnicima dugoreških osnovnih škola Vladimir Nazor i Ivan Goran Kovačić te Učeničkog doma.

U drugoj se fazi do kraja godine planira prikupiti oko 370 tisuća kuna, čime bi se opremile tri informatičke učionice, a nastavak ulaganja u nadstandard dugoreških škola slijedi i u idućim godinama. [ IZ DRUGIH IZVORA | kaportal.rtl.hr ]