Pljesak molim
XV. GIMNAZIJA, ZAGREB
Gimnazijalci prvi i treći na informatičkom natjecanju u SAD-u
objavljeno: 28. svibnja 2019.

Vrhunski rezultat ponovno nije izostao – Intermediate 5 tim osvojio je prvo mjesto, a Senior 5 tim ostvario je treće mjesto na ovom velikom natjecanju.

Ove je godine na otvorenom američkom srednjoškolskom natjecanju ACSL All-Star nastupilo oko 300 timova koji dolaze iz raznih dijelova svijeta – od SAD-a, preko Europe i Afrike pa sve do Azije. Na finalnom turniru tog natjecanja nastupilo je 17 Intermediate timova te 17 Senior timova, a fantastičan rezultat još su jednom ostvarili učenici XV. gimnazije iz Zagreba.

Intermediate tim ostvario je izvrsno PRVO MJESTO, a za njega su nastupili Patrik PAVIĆ, Dorijan LENDVAJ i Vito ANIĆ, učenici prvog razreda, te Krešimir NEŽMAH i Bartol MARKOVINOVIĆ, učenici drugog razreda.

TREĆE MJESTO na ovom natjecanju ostvario je Senior 5 tim. U tom su timu nastupili Fabijan BOŠNJAK, Gabrijel JAMBROŠIĆ, Patrik ĐURĐEVIĆ, Lovro KALINOVČIĆ i Max CARIN BALIĆ, učenici 4. razreda.

Kako su priopćili iz škole, u pratnji učenika bili su profesori Nikola DMITROVIĆ i Maja ĐEREK te Ivan STJEPANOVIĆ, bivši učenik XV. gimnazije i trostruki sudionik ACSL finalnih turnira.

Primjere zadataka kakvi se rješavaju na ovom natjecanju možete pronaći OVDJE.

Nastup učenika na ovom natjecanju omogućili su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, zagrebački Gradski ured za prosvjetu te brojni donatori iz IT sektora i domaćih tvrtki. [ IZ DRUGIH MEDIJA |  srednja.hr  | Foto: mioc.hr ]