Savjeti stručnjaka
ČETIRI ODLIČNA IZVORA EDUKATIVNOG VIDEOSADRŽAJA
Educirajte, angažirajte i inspirirajte svoje učenike videom
objavljeno: 21. lipnja 2019.

… na kojima možete pristupiti videosadržaju koji možete iskoristiti na školskom satu. Zapravo, postoje neke izvrsne platforme koje nude videosadržaj posebno osmišljen za obrazovnu zajednicu.

SchoolTube

SchoolTube.com jedna je od najvećih moderiranih platformi za dijeljenje videosadržaja, posebno osmišljenog za učenike i učitelje. SchoolTube osnažuje učenike i učitelje upotrebom videozapisa te nudi sigurno, informativno i zabavno iskustvo dijeljenja videosadržaja.

YouTube Teachers

YouTube Teachers osmišljen je kao pomoć učiteljima da iskoriste video kako bi educirali, angažirali i inspirirali svoje učenike. Ovdje ćete pronaći savjete i ideje za primjenu YouTubea u učionici kao i više od 400 popisa videozapisa usklađenih s većinom kurikuluma. YouTube Teachers nudi više od 700 tisuća edukacijskih videa koje su osmislili vodeći stručnjaci i organizacije poput PBS-a, TEDEda i Akademije Khan.

Academic Earth

Academic Earth pokrenut je na temelju premise da svatko zaslužuje pristup izvanrednom obrazovanju. Ovdje možete pronaći birane popise online tečajeva za svako predmetno područje. Bez obzira na to želite li istražiti novu temu ili napredovati u svom sadašnjem području, Academic Earth donosi vam zadivljujući akademski svijet, i to potpuno besplatno!

Khan Academy

Khan Academy nudi knjižnicu s više od 6000 edukativnih videa kojima možete pristupiti s različitih uređaja i platformi. Obuhvaćaju golem broj tema, uključujući osnovnoškolsku matematiku, znanstvene teme poput biologije, kemije i fizike te čak i humanističke znanosti, uz praktični vodič iz područja financija ili povijesti.

……………

NAPOMENA

  • SAD: Portal Educational Technology and Mobile Learning nudi besplatne obrazovne mrežne alate i mobilne aplikacije za učitelje, a njime upravlja tim predanih učitelja iz Kanade.
  • Izvor: educatorstechnology.com