Jučer-danas-sutra
SVE KNJIGE KOJE ĆETE IKAD PROČITATI UČINIT ĆE VAS BOGATIJIMA, MOĆNIJIMA, ZDRAVIJIMA, SRETNIJIMA
Ako se želite uzdignuti iznad prosječnosti, čitajte što više knjiga!
objavljeno: 2. kolovoza 2019.

Oni su nam ponudili svoju mudrost i svoje iskustvo da bi nas nadahnuli i poučili svojim primjerom. Njihovi nam doprinosi omogućuju da poboljšamo vlastite živote pomoću tuđih iskustava. Knjige nam daju dar uvida u živote drugih i pomažu da promijenimo vlastite živote. 

Sva mudrost ovog svijeta i svi uvidi i zrnca znanja koji bi nam ikad mogli zatrebati već su zapisani u knjigama.

Pitanje koje se postavlja jest sljedeće: U posljednjih 90 dana, uz ovo bogatstvo informacija koje nam je dostupno, a koje bi moglo nabolje promijeniti naše živote, naše sudbine, naše odnose, naše zdravlje, našu djecu i naše karijere, koliko ste knjiga pročitali?

Zašto zanemarujemo i ne čitamo knjige koje mogu promijeniti naše živote? 

Zašto se žalimo, ali ostajemo isti?

Zašto proklinjemo posljedicu, ali i dalje ponavljamo uzrok?

Oni koje žele poboljšati svoj život ne mogu sebi dopustiti da propuste knjige koje bi mogle imati golem utjecaj na njihov život. Knjige koje propuste neće im pomoći!

A problem nije u cijeni knjiga! Ako osoba zaključi da je cijena neke knjige previsoka, neka pričeka dok joj na naplatu ne stigne račun za neprekidno i bezobzirno neznanje.

Vrlo je mala razlika između onoga tko ne zna čitati i onoga tko ne želi čitati. U oba primjera rezultat jest neznanje. Čitanje je bitno za one koji se žele uzdignuti iznad prosječnosti.

Ne smijemo dopustiti da nešto stane između nas i knjige koja bi nam mogla promijeniti život.

Malo čitanja svakog dana donosi nam bogatstvo vrijednih informacija u vrlo kratkom vremenu. Ali ako ne uspijemo ostaviti vremena za čitanje, ako ne uzmemo knjigu u ruke, ako ne discipliniramo sami sebe, tada će neznanje vrlo brzo popuniti prazninu koju je manjak čitanja ostavio.

Oni koji žele bolji život, prvo moraju postati bolje osobe. Oni moraju neprekidno težiti samopoboljšanju s ciljem razvijanja uravnotežene filozofije života i zatim živjeti u skladu s načelima te filozofije. Usađivanje navike čitanja ključno je za razvoj dobrih temelja bilo koje životne filozofije i jedna od osnovnih sastojaka za postizanje uspjeha i sreće.

…………….

NAPOMENA

  • SAD: Succes je mrežni časopis koji donosi ključne ideje i strategije koje će vam pomoći da napredujete u svome osobnom i profesionalnom životu.
  • Izvor: success.com