Zanimljivosti
OŠ NOVSKA > PROJEKT ERASMUS+ KA229
Naše prirodno naslijeđe, hrana i plesovi
objavljeno: 30. rujna 2019.

Projekt će potrajati do 31. kolovoza 2021. godine. Erasmusova Osnovna škola Novska u projektu Erasmus+ sudjeluje kao partnerska institucija, a glavni je koordinator IES škola Alcrebite iz Španjolske.

Ostali su partneri u projektu škole iz Slovačke, Poljske i Bugarske.

Glavna je svrha projekta poticati razvoj vještina učenika i njihovih nastavnika obradom tema glazbe, gastronomije, prirodne ostavštine, rukotvorina i tradicionalnih zanimanja. Uporabom novih materijala i oblika rada učenici će usvajati vještine bitne za stvaranje novih mogućnosti svladavanja ekonomskih prepreka.

Glavni je fokus projekta „Naše prirodno naslijeđe, hrana i plesovi” pobuditi interes učenika za tradicionalne vještine i zanimanja, kako bi pridonijeli očuvanju tradicionalnih i prirodnih elemenata u našim zajednicama.

Prema kriterijima koje su odredile zemlje partneri, u projektnim mobilnostima i aktivnostima sudjelovat će učenici 7. i 8. razreda naše škole. Kriteriji odabira učenika i učitelja pratitelja sukladno tome bit će objavljeni na mrežnoj stranici škole. Glavni je koordinatorica ovog projekta Marijana ČEVIZOVIĆ, koja se s partnerima prijavila za ovaj projekt. Projektne aktivnosti podržavaju sve važne institucije grada Novske, kao i Učiteljsko vijeće Osnovne škole Novska, što učiteljima i učenicima daje dodatnu motivaciju za sudjelovanje u realizaciji i razradi novih projektnih ideja.

…………..

Marijana ČEVIZOVIĆ, nastavnica njemačkog i engleskog jezika, OŠ Novska