U SVIM KNJIŽARAMA ŠKOLSKE KNJIGE!

NAJNOVIJE KNJIGE ZA DJECU I MLADE!

ponedjeljak, 7. listopada 2019.

U knjižarama Školske knjige ovih ćete dana naći pregršt novih naslova koji prate razvoj i interese malih čitatelja od njihova rođenja sve do dobi od 12 godina (no moramo priznati da i mi odrasli uživamo u njima).

NAJNOVIJE KNJIGE ZA DJECU I MLADE!

Program dječjih izdanja Školske knjige čine pomno odabrani naslovi najuglednijih svjetskih i domaćih autora, među kojima su mnoge od njih nagrađivane za najbolje ilustracije i priče. Vrhunski prijevodi i briga za jezik čine ove knjige pouzdanim izvorima za djecu, roditelje, odgojitelje i učitelje na zajedničkom putovanju u svijet priča, umjetnosti, znanosti i tehnologije. Za cjelovit razvoj djeteta podjednako su važni umjetnost i znanost.

Nakon Orašara i Četiri godišnja doba, stigle su i najiščekivanije glazbene slikovnice Labuđe jezeroTrnoružica koje djecu uvode u čudesan svijet glazbe Petra Iljiča Čajkovskog i uče ih kao slušati glazbu. 

Povijest slika za djecu donosi djeci priču o umjetnosti u formi razgovora jednog od najvećih suvremenih umjetnika Davida Hockneyja i publicista Martina Gayforda, koji o umjetnosti govore jednostavno i jasno. Ova knjiga osvojila je posebnu nagradu Novi horizonti žirija BOLOGNA RAGAZZI AWARD 2019. koja se dodjeljuje knjigama koje se ističu inovativnim pristupom temi i koje čitateljima otkrivaju nove obzore.

  

Grčki mitovi u temeljima su zapadne civilizacije i vječni izvor umjetničkih interpretacija, a frazemi Sizifov posao, Ahilova peta, trojanski konj i mnogi drugi, dio su našega svakidašnjeg govora. Za upoznavanje s grčkom mitologijom tu je Mitologija - enciklopedija starogrčkih bogova, smrtnika i čudovišta, koja donosi pedeset najuzbudljivijih likova grčke mitologije uz živopisne ilustracije izvanredno nadarene Victorije Topping i tekstove dr. Stephena Kershawa.

Mitologiju možete kupiti u PRETPRODAJI OD DO 28. 10. 2019. UZ 15% POPUSTA!

 

Knjiga More vodi vas na čudesno putovanje morima i oceanima koji prekrivaju naš plavi planet, od tropskih obala do ledenih polarnih voda, od riječnih ušća do najpoznatijih brodoloma na Jadranu. Knjiga nam otkriva posljedice nepažljivog odlaganja plastike u prirodi, na što upozoravaju znanstvenici diljem svijeta. Predivnim pričama o biljnom i životinjskom vodenom svijetu budi svijest djece o potrebi očuvanja okoliša i važnosti djelovanja svake pojedine osobe.

 

Neke su stvari, poput egipatske velike piramide, toliko velike da ih je teško predočiti.  Neke su stvari tako male, da ih golim okom ne možemo vidjeti, nego se moramo poslužiti povećalom.Velika knjiga usporedbi jedinstvena knjiga koja je prepuna nevjerojatnih činjenica o svijetu u kojemu živimo. Od najmanjeg do najvećeg, od sporog do brzog, od visokog do niskog, u ovoj ćete knjizi naći stotine zapanjujućih usporedbi. Nikad više na svijet nećete gledati istim očima.

 

Akademiji za znanstvenike djeca aktivno uče o poznatim znanstvenicima, zapisuju vlastite otkucaje srca, računaju svoju dob na Marsu, provode kemijske reakcije i još mnogo toga.

Ispunjena aktivnostima, zagonetkama, igrama i naljepnicama, Akademija za znanstvenike odličan je priručnik za buduće biologe, znatiželjne kemičare i ljubitelje fizike.

Akademija za astronaute knjiga je  u kojoj  djeca mogu naučiti vještine koje posjeduju pravi astronauti, otkrivaju kako astronauti lete svemirskim letjelicama, kako hodaju u svemiru i kako provode pokuse. Te zabavne aktivnosti uključuju i kako uzgajati vlastitu hranu u svemiru te kako odraditi svemirsku šetnju.

Knjige ROBOTI, MOZAK i BORBE DINOSAURA savršen su spoj tiskane knjige i digitalne animacije. Koncept proširene stvarnosti tvrtke Digital Magic koja obogaćuje knjige u ovoj seriji osvojio je posebnu nagradu žirija BOLOGNA RAGAZZI DIGITAL AWARDS 2018. Uz svaku knjigu dolazi i besplatna aplikacija uz pomoć koje možete oživiti humanoidnog robota, snimiti fotografiju vlastitog mozga ili odmjeriti snage u borbi dinosaura s prijateljima! 

Sve nove knjige za djecu i mlade potražite u knjižarama Školske knjige ili naručite na www.skolskaknjiga.hr

Vezani članci
Školski portal: Sretna djeca – poticaji u dječjem stvaralaštvu putem umjetnosti

Sretna djeca – poticaji u dječjem stvaralaštvu putem umjetnosti

Suorganizatori su Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn –…

Školski portal: Svaka se knjiga broji!

Svaka se knjiga broji!

Čitanje je najbolji oblik brige o sebi! 1) Čitanje smanjuje…

Školski portal: Ako se želite uzdignuti iznad prosječnosti, čitajte što više knjiga!

Ako se želite uzdignuti iznad prosječnosti, čitajte što više knjiga!

Oni su nam ponudili svoju mudrost i svoje iskustvo da…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: U dva dana više od 10 000 posjetitelja

U dva dana više od 10 000 posjetitelja

…u organizaciji udruge FabLab te partnera…

Školski portal: U gostima Hrvatskom nacionalnom vijeću u Crnoj Gori

U gostima Hrvatskom nacionalnom vijeću u Crnoj Gori

… u Boki kotorskoj te davanje…

Školski portal: Mi smo mali pisci

Mi smo mali pisci

Odlučili smo napraviti zbirku pjesama koje…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…