Školstvo u medijima
ODRŽANA GODIŠNJA ETWINNING KONFERENCIJA
Dodijeljene nagrade COMET i ELL
objavljeno: 8. studenoga 2019.

Sudjelovalo je oko 200 odgojno-obrazovnih djelatnika, a prvi put konferencija je usmjerena na početnike u korištenju eTwinninga- online platforme za djelatnike u školama i vrtićima putem koje mogu surađivati, komunicirati, razvijati projekte, ali i vlastite digitalne kompetencije.

Pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja Lidija KRALJ napomenula je da je Hrvatska jedina zemlja koja ima eTwinning projekte uvrštene u Pravilnik o napredovanju te dodala kako se time iskazuje poštovanje prema odgojno-obrazovnim djelatnicima te ih se potiče na usavršavanje.

eTwinning je vrlo aktivna i rastuća zajednica koja broji gotovo 12.000 odgojno-obrazovnih djelatnika, a 79 ustanova nosi oznaku eTwinning škole

Nositeljima oznake eTwinning škole dodatni bodovi za Erasmus+ projekte Školska partnerstva

U okviru natječaja za program Erasmus+ 2020. od sada se otvaraju posebne mogućnosti za eTwinning škole. Prilikom prijave projekata u okviru aktivnosti Školska partnerstva nosioci oznake eTwinning škole dobit će dodatne bodove, poručila je ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU mr.sc. Antonija GLADOVIĆ i pozvala škole da se prijave na natječaj za dobivanje oznake koju dodjeljuje Središnja služba za podršku eTwinningu u Bruxellesu.

“eTwinning je prilikom planiranja Erasmus+ projekata središnje mjesto za pronalaženje projektnih partnera i mogućnosti za stručna usavršavanja djelatnika odgojno-obrazovnih ustanova. Tijekom provedbe Erasmus+ projekata eTwinning omogućuje komunikaciju i razmjenu sadržaja među partnerima, te sadrži korisne alate za evaluaciju aktivnosti i diseminaciju rezultata.” rekla je ravnateljica Gladović.

Tijekom godišnje konferencije održane su i radionice na kojima su se polaznici imali priliku upoznati s mogućnostima eTwinninga i digitalnim alatima integriranima u platformu. 

Dodijeljene su nacionalne COMET nagrade za najbolje eTwinning projekte u protekloj školskoj godini te nagrade Europska oznaka jezika za inovativne projekte u nastavi i učenju jezika.

Nagradu COMET osvojili su

  • Dječji vrtić Matija Gubec iz Zagreba za projekt Minibeasts,
  • Osnovna škola Zlatar Bistrica za projekt Let’s meet at the crossroads of Europe,
  • Osnovna škola Otona Ivekovića iz Zagreba za projekt SWOT Scouts.

Nagrađen je i projekt

  • Statistika naša svagdašnja Srednje škole Markantuna de Dominisa s Raba,
  • te projekt Inspired by Nature Srednje škole Jure Kaštelan iz Omiša.

Nagrade Europska oznaka jezika dodijeljene su

  • Osnovnoj školi Odra,
  • Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik i
  • Srednjoj školi Ban Josip Jelačić iz Zaprešića. [ IZ DRUGIH IZVORA | mobilnost.hr ]