Školstvo u medijima
UČITELJI I RODITELJI
Alati koji će poboljšati komunikaciju
objavljeno: 16. siječnja 2020.

Pomoću ovih alata roditeljima možete slati pojedinačne ili skupne poruke, podijeliti materijale za učenje kao što su dokumenti, fotografije i razredne vijesti. Također ih možete upotrijebiti da biste uskladili događaje i sastanke te izrađivali online prijave za razne prilike (školske izlete, prikupljanje sredstava itd.)

Bloomz  

Bloomz je nagrađivana aplikacija koja učiteljima štedi mnogo vremena u komunikaciji s roditeljima, stvarajući pritom zajednicu koja nudi podršku. Bloomz olakšava učiteljima da na siguran način podijele fotografije, razredne vijesti i kontaktiraju roditelje slanjem poruke te da koordiniraju događaje (poput roditeljskih sastanaka).

Bloomz podržava servis Student Timelines, jednostavan način za dijeljenje učeničkih portfelja. Učenici mogu objaviti svoj rad brzim skeniranjem QR koda i dodati mu komentare ili bilješke. Učitelji ih pak mogu odobriti i trenutno s podijeliti roditeljima na servisu Student Timelines. Pogledajte videozapis da biste naučili više o programu Bloomz.

SimplyCircle 

Ovo je još jedan odličan alat za komunikaciju s roditeljima. Možete objavljivati informacije i vijesti, podijeliti slike i učitavati dokumente. Imate li roditelja volontera koji pomaže u funkcioniranju nastave, možete i njemu dopustiti da podijeli sadržaje s vašim razredom. Sve što podijelite privatno je i nitko ga izvan vašega razrednoga kruga ne može vidjeti.

Roditelji mogu pristupiti svim informacijama putem računala, tableta ili besplatnih mobilnih aplikacija. Oni također dobivaju obavijesti e-mailom o novom sadržaju.

Kad organizirate događaj ili zadatak u programu SimplyCircle, to se pojavljuje na vašem kalendaru. Roditelji dobivaju automatske podsjetnike e-mailom o nadolazećim događajima i rokovima. Također možete se registrirati online za bilo koju priliku – izlet, razrednu zabavu, prikupljanje sredstava ili roditeljski sastanak.

S roditeljima možete komunicirati i pojedinačno. Pritom ne morate tražiti e-mail adrese roditelja u imeniku – jednostavno kliknite na ime roditelja u razrednom popisu i počnite razgovor. Pogledajte videozapis da biste naučili više o programu SimplyCircle.

…………………..

NAPOMENA

  • Portal Educational Technology and Mobile Learning nudi besplatne obrazovne mrežne alate i mobilne aplikacije za učitelje i poučavatelje, a njime upravlja tim predanih učitelja iz Kanade.
  • Izvor: educatorstechnology.com