Zanimljivosti
KRK ■ 11 AKTIVISTA 3. RAZREDA GIMNAZIJE SŠ HRVATSKI KRALJ ZVONIMIR
Žele afirmirati ideju o Krku kao energetski neovisnom i učinkovitom otoku
objavljeno: 30. studenoga 2015.

A riječ je o učenicima 3. razreda gimnazije SŠ „Hrvatski kralj Zvonimir“ – Luka VLADIĆ, Ena KAURIĆ, Laura KARABAIĆ, Silvija KOSIC, Tea ŽIC, Sanja BJELOBRADIĆ, Eva ŽUŽIĆ, Nives KRALJIĆ, Melanie VIČEVIĆ, Marija BLAŽEVIĆ i Iva VLAHINIĆ.

Što su htjeli?

Ponajprije oglasili su se na Facebooku. Kažu:

Stranicu je napravio dio tima 3. razreda gimnazije SŠ Hrvatski kralj Zvonimir čiji je cilj podijeliti tijek procesa izrade materijala za potrebe natjecanja koje organizira Ponikve d. o. o.
Želimo prenijeti vlastita saznanja i naučeno kroz period stvaranja materijala kao i potaknuti razvijanje ekološke svijesti među vršnjacima i ostalom populacijom našeg prelijepog otoka.

Cilj nam je predstaviti ideju o Krku kao energetski neovisnom i učinkovitom otoku u budućnosti te tu ideju provesti u djelo.

A kako vjeruju da je do određenih spoznaja, najbrže doći anketom, žele istražiti zanimanje i prihvaćanje ideje o postavljanju vjetroelektrane na otoku Krku. Pa je ‘tim Ponikve GAMA’ odlučio anketom doći do razmišljanja svojih otočana, kažu.

Zato ako ste s Krka, a želite, uključite se i Vi u anketu – OVDJE. 

Što Krčani misle o otoku i njegovoj budućnosti, zabilježili su i u videoprilogu koji pogledajte na njihovom Facebook profilu], jer i tako žele provjeriti što njihovi sugrađani misle o otoku i njegovoj budućnosti, te što oni rade kako bi naš otok učinili boljim mjestom.

Što zaista znači živjeti u skladu s prirodom i učiti od nje?

Na to pitanje ima je dio odgovora dao i vlč. Nikola RADIĆ koji živi u kući sa solarnim napajanjem, vozi električni auto i bicikl. Prekrasno, poticajno i uvjerljivo, reći će ‘tim Ponikve GAMA’. A što su doznali od vlč. Radića, pogledajte: