Nesvrstani
Spli’ska dica
objavljeno: 10. ožujka 2014.

Prema odluci Organizacije Ujedinjenih naroda za prosvjetu, znanost i kulturu (UNESCO) 21. veljače slavi se kao Međunarodni dan materinskog jezika. Toga se dana podsjećamo da smo obvezni čuvati vlastiti jezik od izumiranja.

U Splitu je ove godine taj dan obilježen svečanim programom u kavani hotela „Bellevue”, a znatan je doprinos promicanju jezika kojim su govorili još naši stari dala i Osnovna škola Ravne njive. Njezin je pjevački učenički zbor pod vodstvom prof. Zlatke Bakotić izveo rap Spli’ska dica (autor stihova: Zlatka Bakotić) i oduševio publiku i sudionike svečanog programa. Posebno pohvaljujemo naše soliste repere Branka Bulića iz 6.d i Antu Pisca iz 5.c razreda.

Naš je rap poseban po tome što je pisan splitskim dijalektom (fetivi splitski rap). Ovacijama nije bilo kraja i nakon izvedena glazbenog miksa Cvit Mediterana. Organizatori su bili oduševljeni našim nastupom, a i mi smo zadovoljni time kako smo otpjevali pjesme. Pozvani smo da nastupimo na proslavi u povodu blagdana sv. Duje, zaštitnika Splita. Ta se fešta održava 7. svibnja na prekrasnoj splitskoj Rivi. S uzbuđenjem i veseljem očekujemo sve buduće nastupe školskoga pjevačkog zbora OŠ Ravne njive.

Autorica: Zlatka Bakotić