Iz školskog svijeta
NOVOSTI IZ SVIJETA | DUBAI
Veličanstvena knjižnica u obliku otvorene knjige
objavljeno: 5. veljače 2016.

Iduće godine kada bude otvorena, bit će to najveću knjižnica u arapskom svijetu, a u svjetskim razmjerima knjižnica je to s najvećom elektorničkom kolekcijom.

“Želimo dinamičnu knjižnicu koja vas potiče da čitate dok ste još u djetinjstvu,  a podržava kao znanstvenika, istraživača ili specijalistu kada odrastate.” –  rekao je šeik Sheikh Mohammed bin Rashid,  predsjednik Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata, vladar Dubaija i jedan od najznačajnijih poslovnih ljudi Bliskog istoka. – “Ljudski um je središte razvoja a knjiga je alat koji se koristi za obnovu uma. Narod nikako ne može rasti i razvijati se bez obnovljenog uma.”

Sedam katova  visoka je nova dubajska knjižnica-ljepotica. Na svojih milijun četvornih metara imat će prostore na korištenje, kako djeca i Arapi, tako i međunarodni dio ali i poslovne i medijske sekcije – kajer čitanje mora biti dostupno svima. Uz to, ovdje će djelovati i ​​centar za očuvanje i restauraciju povijesnih rukopisa te Muzej s izlošcima iz zbirke obitelji Maktoum. [ Izvor: thenational.ae ]