Iz školskog svijeta
MAŠKARE SU, I LUDI SU DANI, ZA NAMA
Bilo je veselo i zanimljivo!
objavljeno: 17. veljače 2016.

Kao i prošle godine, tema je bila unaprijed zadana. OLIMPIJSKI SPORTOVI! Tema zanimljiva, a vremena dovoljno!

Dva tjedna prije maškara predsjednici razreda izvlačili su sport koji će svaki razred morati predstaviti. Trener svake momčadi bio je razrednik i morao je zajedno sa svojom ekipom istražiti sport koji je dobio, osmisliti koreografiju za predstavljanje i izraditi plakat za hol škole.  Bila je to izvrsna ideja jer mogli smo biti i aktivni i kreativni.

 I došao je i taj dan! Neki su jedva čekali izaći na pozornicu, a drugi su samo razmišljali kako će se osramotiti. Ipak, razlozi za tremu brzo su nestali kada smo ugledali nagrade. Stol je bio prepun košara sa slatkišima koji su čekali pobjednike! Priznat ćete, to je nagrada za koju se isplati boriti!

18 RAZREDA KRENULO JE U BOJ ZA ČOKOLADE!

Uz standardne sportove (rukomet, košarka), upoznali smo i neke neuobičajene za naše podneblje. Shvatili smo tako da i sanjkaši i mačevaoci, ma koliko nam se njihov sport činio laganim, vježbaju kao i ostali profesionalni sportaši. Stručnom žiriju nije bilo lako izabrati pobjednika jer je svaki razred uložio puno truda i bio savršen na svoj način.

Nagradu za najbolju masku dobila je Jana KRTINIĆ (5.b) koja je izvrsno dočarala skijašicu. Drugo mjesto pripalo je Gabrijelu KARAULI (6.a) koji nas je oduševio kostimom dizača utega. Treće je mjesto pripalo skijaškoj reprezentaciji 6.b i njihovoj trenerici Sanji VUKIČEVIĆ koji su nas, osim svojim maskama, nasmijali i koreografijom. Uz predstavljanje je, naime, zasvirala pjesma Bijelog dugmeta U planine, akada su skijaši zaplesali, i nama su noge zaigrale.  Kroz dvotjedne pripreme upoznali smo tako neke sportove koje nikad prije ne bismo zvali sportovima, došli smo u dobru formu i uvjerili se da zaista vrijedi ona stara U zdravom tijelu zdrav duh!

…………..

Lana Pšenica i Lea Komaromi, 6.c razred

OŠ Nikole Andrića

Vukovar