Pljesak molim
SPLIT: OŠ STOBREČ
Stobrečka mladost je „Pretežno vedro“
objavljeno: 4. ožujka 2016.

Igra je nastala kao dio dugogodišnjeg Projekta PRETEŽNO VEDRO, čiji je nositelj Služba za mentalno zdravlje, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije i uz veliku pomoć učenika i nastavnika Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju koji su na najljepši mogući način oživotvorili ideje genijalaca iz OŠ Stobreč.  Na tome im veliko hvala! – reći će u OŠ Stobreč, jasno želeći zahvaliti svima koji su dali svoj doprinos, jer riječ je o zaista zabavno-društvenoj igrici sa setom od 120 kartica s edukativnim pitanjima. Uz zabavu, što-šta se nauči s ciljem prevencije i unaprjeđenja mentalnog zdravlja  njihovih vršnjaka.

Na prvom predstavljanju igre i projekta u Školi govorila je školska psihologinja, Vedrana ŽDERO, a uz nju i bivša učenica, Klare ŠUNJIĆ, danas srednjoškolka koja je zajedno s Anom, Irmom i Nandom, tijekom prošle školske godine sudjelovala u osmišljavanju igre.

Igra je – razumljivo – izazvala veliki interes i medija, te županijskih škola. Zato su učenici iz desetak škola preuzeli svoj primjerak igre kako bi ga u svojim školama predstavili i odigrali igru te dali povratnu informaciju. Drugim riječima, vrednovali uradak osnovaca OŠ Stobreč. Svi su bili izuzetno zainteresirani, posebno, nakon što su Stobrečani predstavili i zaigrali igru.

Na predstavljanju igre stobrečke mladosti sudjelovali su: voditeljica Protokola predstavljanja igre i novinarka je bila Petra COKARIĆ, članica Novinarske sekcije. Tijekom priprema za nastup nije izostala ni podrška za nastup učiteljice Antonije ŽUPANOV… Učenici koji su predstavili igru: Karmela BIOČIĆ i Lucija VRANJEŠ (voditeljski par), Marin i Vlado ŠUĆUR, Vice BIUK, Danira UDILJAK, Paulina GRČIĆ, Josip LEROTIĆ, Borna BARAĆ, Mara SEMREN, Katarina KOLOVRAT i Marino KOVAČIĆ te Annie CERANIĆ, a sve im je to lijepo osmislila učiteljica hrvatskog jezika, Anela MIHOVILOVIĆ. 

Na zabavi i prezentaciji u školi na kraju se pridružio i Plesni klub Vruća čokolada, najnoviji sudionik sve veće obitelji organizacija i ustanova koje sudjeluju u projektu PRETEŽNO VEDRO. Članice Vruće čokolade nastupile su u majicama na kojima su bili utisnuti likovi s kartica, koje je oslikala Annie CERANIĆ, u suradnji s Marijom BAGARIĆ. [ IZ DRUGIH IZVORA | os-stobrec.skole.hr  | Fotografije: učenik 8.a, član video/filmske sekcije VideoKavala, Mario GAJŠAK ]