Iz školskog svijeta
U X. GIMNAZIJI ZAGREB
Konferencija „Kreativna škola“
objavljeno: 27. svibnja 2016.

X. gimnaziji „Ivan Supek“ prošle je godine odobren Erasmus+ projekt. Tema projekta je poticanje kreativnosti u nastavi  i 13 profesora je bilo na raznim usavršavanjima iz području primjene kreativnih metoda u nastavi.

Kako bi s kolegama iz drugih škola podijelili ono što smo naučili, odlučili smo organizirati konferenciju u prostoru naše škole. Konferencija je jednodnevna i održat će se 30. svibnja 2016. godine.

NAMIJENJENA JE učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima i ravnateljima osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske.

Za dolazak na konferenciju prijavljeno je 120 polaznika. U prvom dijelu konferencije predviđena su kratka predavanja sudionika projekta, a u drugom dijelu radionice. Svoj dolazak na Konferenciju je potvrdio i dr. sc. Boris JOKIĆ koji će održati predavanje pod nazivom „Kreativnost i kurikularna reforma“.

Kroz predavanja i radionice sudionicima će biti predstavljane kreativne tehnike, edukativne igre i kreativni tehnološki alati koje mogu primjenjivati u svom radu u školi.

Želja nam je skrenuti pozornost na temu i važnost kreativnosti kako u profesionalnom tako i privatnom životu svakog pojedinca, a kao škola, trudimo se kod učenika razvijati tu kompetenciju koja je cijenjena na tržištu rada.

………………

X. gimnazija „Ivan Supek“ jedna je od najvećih gimnazija u Hrvatskoj. U ovoj školskoj godini u njoj se obrazuje oko 1140 učenika i radi 111 zaposlenika, od čega 90 profesora. Trudimo se biti ŠKOLOM PO MJERI UČENIKA. Za nas je to škola koja pruža stjecanje širokog općeg obrazovanja i razvijanje vlastitih sposobnosti, moralnih vrednota uz zadovoljavanje osobnih interesa. Uspjesi naših bivših i sadašnjih učenika potvrđuju da su naši napori opravdani i potiču nas da ustrajemo u njima.

………………

Osoba zadužena za kontakt u Školi, vezano za Konferenciju je psihologinja Marija Roth, mareroth@yahoo.com, 091 1412 555.

X. gimnazija „Ivan Supek“, Klaićeva 7, Zagreb, www.deseta.hr