Nesvrstani
Mali zbor Osnovne škole Jelkovec
objavljeno: 29. svibnja 2014.

 „Mlada“ Osnovna škola Jelkovec iz Sesveta ove je godine  obilježila petu godišnjicu svojega rada. U njoj raspjevani učenici i učenice sudjeluju u glazbenim aktivnostima Maloga pjevačkog zbora. U izvanrazredni rad maloga zbora uključeno je tridesetak pjevačica i pjevača, učenika od prvog do četvrtog razreda.

ZborZbor redovito sudjeluje u školskim priredbama i drugim svečanostima kojima se obilježavaju svi važniji datumi i događaji. Izvode se prigodne pjesme uz plesne pokrete i koreografiju. Zbor surađuje s dramskim skupinama škole u izvedbama glazbeno-scenskih djela.

Voditeljica zbora, dipl. učiteljica razredne nastave Andreja Plantarić Balić, napisala je tekstove i glazbu mnogih pjesmica koje zbor izvodi samostalno ili u sklopu igrokaza.

„Uz svoj učiteljski posao posvetila sam se i ovakvom obliku kreativnog i staralačkog rada u kojem svakodnevno pronalazim ispunjenost i veliko zadovoljstvo. Svaki nastup donosi nam novo iskustvo i doživljaj. Učenici razvijaju glazbenu kreativnost i glazbene sposobnosti. Stječu sigurnost, samopouzdanje, odgovornost u zajedničkom druženju i radu“, poručila je.

Mnoge pjesme djeca već dobro znaju i rado ih pjevaju. Jedna od njih svakako je i pjesma Moja škola. Svi s veseljem pjevaju: „Svatko svoju školu hvali, a mi smo svojoj ocjenu deset dali. Ovdje se uči, čita i piše, svakoga dana znanja sve više… Moja je škola stvarno najbolja …“

Glazbeno-scenskom  priredbom „Pozdrav proljeću“ u prostorijama Knjižnice Jelkovec ostvarena je  suradnja škole i gradske knjižnice. Mali pjevači otpjevali su pjesmice s puno zanosa i oduševljenja.

Pjesmama je odaslana poruka o ljepoti prirode koja nas okružuje i koju treba očuvati i zaštititi.

„Kad vidiš nebo plavo, vikni: Bravo!

Kad je nebo od dima sivo, vikni: Krivo!

Čuvaj šume zelene, livade i gore,

ne zagađuj rijeke, potoke i more!“

 A što kažu mali pjevači?  Zašto pjevaju?

„Volim pjevati u zboru, volim učiti nove pjesme i smišljati plesne pokrete uz glazbu“, poručila je Lana B.

„Veselim se svakoj probi, a najviše od svega volim nastupati. Sviđa mi se kad nas gledaju prijatelji iz razreda i škole, naši roditelji, bake i djedovi, braća i sestre“, rekla je Klea Š.

„Zabavno je i uzbudljivo nastupati pred publikom, lijepo je dobiti zasluženi pljesak“, smatra Mateja V.

Mali pjevači željno iščekuju nove probe i nove pjesme, nove priredbe i nastupe na kojima će uveseljavati svoju publiku. Potaknimo ih i podržimo u njihovom trudu i zalaganju  i poželimo im puno zadovoljstva i uspjeha!

Autorica: Andreja Plantarić Balić, učiteljica