Pljesak molim
ZAVRŠNA ŠKOLSKA SVEČANOST PREMIJERA MJUZIKLA „KRALJ LAVOVA” U JASTREBARSKOM
Kako motivirati učenike? Ovako to čine u OŠ „Ljubo Babić”!
objavljeno: 9. lipnja 2016.

Riječ je o projektu koji je pokrenula prof. glazbene kulture Maja Kraljev. Pod njezinim su ga vodstvom zajedničkim snagama ostvarili učitelj razredne nastave Miljenko Šegudović, prof. likovne kulture Ivana Strmečki Vučina, koreografkinja Lana Jerčinović te, naravno, talentirani i vrijedni učenici.

Voditeljica projekta Maja Kraljev naglasila je važnost bezuvjetne potpore ravnateljice škole Sanje Sertić koja zna koliko je važno omogućiti učenicima da pokažu kreativnost i darovitost. Stvaralački čin u kojem su sudjelovali povezuje obrazovne i odgojne vrijednosti.

Bila je to zaista uspješna izvedba s pravim malim profesionalcima – glumcima, pjevačima, plesačima, scensko-tehničkim majstorima i šminkerima. Takva zavidna razina učeničke izvedbe plod je višemjesečnog entuzijazma, truda, ljubavi i odricanja svih sudionika.

Vidljivo oduševljenje učenika nakon izvedbe pokazalo je da je ostvaren cilj projekta – naučiti ih zajedničkom radu te im omogućiti da budu u središtu prepletanja različitih umjetnosti koje čine mjuzikl kao vrstu.

Večeras u 19 sati na istome mjestu bit će još jedna izvedba za građanstvo, a planiraju i nekoliko izvedaba tijekom iduće školske godine. 

Čestitamo OŠ „Ljubo Babić”, a uskoro ćemo na Školskom portalu objaviti opširniju reportažu o tom projektu!