Školstvo u medijima
ŠIBENIK | OŠ BRODARICA
Odobreno 350 tisuća kuna za Erasmus+ program
objavljeno: 9. rujna 2016.

…za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, za što je školi odobreno 350 tisuća kuna.

  • U prvom projektu pod nazivom ‘What´s APPening around our Europe’ uz OŠ Brodarica sudjeluju i osnovne škole iz Sjeverne Irske, Slovenije, Češke, Italije i Finske. 

Glavni cilj projekta stjecanje je digitalnih kompetencija učenika i učitelja,uporaba tableta u nastavi i razvoj digitalnih obrazovnih sadržaja dostupnih svima,istražujući pri tome kulturu,jezik i zajednicu uključenih partnera.

Sporedni cilj je učenje drugog jezika koju aplikacija koristi,ali i aktivnost i metodologija rada svih partnera uključenih u projekt. Projekt obuhvaća mobilnost učenika u dobi od 4 do 14 godina, a trajat će 36 mjeseci.

Učenici će kroz šest etapa; izrada kratkog filma ,izrada digitalnih sadržaja,izrada dnevnika jedne školske godine,učenje tradicionalnih pjesama i drugo, steći nove kompetencije i naučiti jezik. Osnovna škola Brodarica bit će domaćin završnice ovog projekta.

  • U drugi projekt pod nazivom ‘Energy for life’ uključene su još Osnovne škole iz Španjolske, Italije, Grčke, Francuske, Poljske i Rumunjske.

Glavni mu je cilj razvoj prirodoznanstvenih kompetencija učenika i poticanje istraživačkoga pristupa u nastavi. Također uključuje mobilnost učenika u dobi od 4 do 13 godina i traje tri godine. Učenici će u ovom projektu imati i takozvani znanstveni video kanal sa svojim eksperimentima, a bit će dostupan svim korisnicima.

Osnovna škola Brodarica od samih je početaka uključena u Comenius projekte, a u zadnje dvije godine i  u projekte Erasmus+ programa, različite aktivnosti Agencije za mobilnost i programe Europske unije. Zahvaljujući velikom entuzijazmu i radu svih učitelja ostvarili smo velik broj mobilnosti učenika i učitelja diljem Europe te bili domaćini brojnim partnerskim školama iz cijele Europe. OŠ Brodarica je oduvijek profilirana kao tehnološki  suvremeno  opremljena škola, koja je uvijek štovala Europske vrijednosti i kao takva prepoznata u širem obrazovnom kontekstu, a dokaz tome je i dobiveno partnerstvo u spomenutim projektima.  [ IZ DRUGIH MEDIJA | sibenik.in ]