Zanimljivosti
STARI GRAD, O. HVAR
Radionice ‘Kodovi sigurnosti na vodi’
objavljeno: 27. listopada 2016.

…u sklopu projekta „Sigurnost na vodi“. Projekt je zapravo kampanja Spasilačke službe, s ciljem prevencije utapanja podizanjem svijesti kod djece i odraslih, putem radionice ”Kodovi sigurnosti na vodi”.
Radionice namijenjene djeci predškolske dobi provodile su se u dječjim vrtićima u trajanju od 45 minuta, uz prisutnost odgojitelja. Obuhvaćeno je 7 vrtićkih skupina, djece u dobi od 3 do 7 godina i 12 odgajatelja u vrtićima na otoku Hvaru. 
Radionice namijenjene hvarskoj djeci školske dobi (četvrti razredi) provodile su se u osnovnim školama, a trajale su također 45 minuta, uz prisutnost učitelja. Obuhvaćeno je šest četvrtih razreda. U jednoj i drugoj skupini bilo je 200 djece.
Djeca su bila u prilici naučiti što radi Spasilačka služba na vodi, kako prepoznati spasioca, koje kompetencije on mora imati da bi bio dobar spasilac te kako izgleda spasilačka oprema.
Djeci su najzanimljiviji dio radionice bili demonstracija i korištenje opreme za spašavanje te upoznavanje s biljnim i životinjskim svijetom. Saznali su i što sve može dovesti u opasnost njihovu sigurnost dok su na vodama različitih rizika (more, bazen, rijeka, jezero). [ IZ DRUGIH IZVORA | stari-grad.hr ]