Zanimljivosti
VELIKA GORICA | PODRUČNE ŠKOLE BUKEVJE I VELEŠEVEC
Učenici dobili računala
objavljeno: 26. listopada 2016.

 – Mi smo im donirali osam računala na kojima je postavljen softver. Riječ je o računalima koja smo koristili na našem Studiju održavanja računalnih sustava, koji stalno traži uvođenje novih tehnologija. Računala su u izvrsnom stanju i odlučili smo ih dati djeci – rekao je Ivan Toth, dekan Veleučilišta.

Iako su na području Općine Orle, dvije područne škole djeluju u sklopu Osnovne škole Novo Čiče i spadaju u mrežu goričkih osnovnih škola.

– Želja nam je da se svako dijete u Bukevju i Veleševcu može upoznati s računalom i da dio nastave može provesti na njemu, da se zbliži s modernom tehnologijom važnom za njegov razvoj – istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić.

Ta akcija neće stati samo na toj donaciji. Gradonačelnik je pozvao sve koji žele donirati svoja stara računala da se jave u Upravni odjel za predškolski odgoj, školstvo i šport, koji će ih uputiti na škole kojima je potrebna donacija.

Akcijom je, uz djecu, najzadovoljniji bio načelnik Općine Orle Ivan Petko.

– Zahvaljujem na kompjutorima koji će našim učenicima omogućiti da ne zaostaju za tehnološkim dostignućima. Grad Velika Gorica ovakvim akcijama pokazuje da vodi računa i o naše dvije područne škole – naglasio je Petko.

Načelnik je iskoristio priliku da zahvali Gradu Velikoj Gorici na besplatnim udžbenicima za učenike tih dviju područnih škola i izrazi ponos na tradiciju škole u Bukevju, koja ove godine slavi 156. godišnjicu osnutka. [ IZ DRUGIH IZVORA | kronikevg.com ]