Pljesak molim
SREDNJA ŠKOLA ZABOK
Zagorci u Bratislavi najuspješniji ugostitelji
objavljeno: 28. listopada 2016.

Natjecanje u organizaciji Stredne odborne škole hotelových služieb a obchodu iz Bratislave bilo je prilika za razmjenu iskustava, upoznavanje s novim tehnikama priprema jela i pića te za upoznavanje s drugim kulturama i njihovim kuhinjama jer su predstavnike imali Bratislava, Nové Zamky, Prešov, Znojmo, Krakov, Piešt’any, Galanta, Prag i Zabok.

U kategoriji kuhara našu školu predstavljalisu Martin JANKOVIĆ i Tibor KLOBUČAR (mentor Tomislav VRANIĆ). Valentina PETROVIĆ i Hrvoje PISK (mentor Ivan PETEK) natjecali su se u disciplini posluživanja svečanog objeda i postavljanju svečanog stola. Tibor KLOBUČAR i Valentina PETROVIĆ su se također okušali u disciplini flambiranja, dok se Hrvoje PISK natjecao u kategoriji spravljanja koktela.      

Naši predstavnici natjecanje su otvorili u kategorijama spravljanja koktela i flambiranja, a završili pripremom i posluživanjem svečanog objeda.

Srednja škola Zabok je i ove godine bila najuspješnija sudionica natjecanja osvojivši sljedeće nagrade:  

  • priprema svečanog objeda:

1. mjesto – Martin Janković i Tibor Klobučar (mentor Tomislav Vranić)

  • postavljanje svečanog stola:

1. mjesto ­– Valentina Petrović i Hrvoje Pisk (mentor Ivan Petek)

  • posluživanje svečanog objeda:

2. mjesto – Valentina Petrović i Hrvoje Pisk (mentor Ivan Petek)

  • spravljanje  koktela:

3. mjesto ­ Hrvoje Pisk (mentor Ivan Petek).

Škola domaćin je organizirala razne izlete s ciljem predstavljanja svog grada i kulture pa smo tako upoznali povijest Bratislave, a kazališna predstava “Kometa” bila je odličan uvod u slovačku kulturu i jezik.

Čestitke učenicima i njihovim mentorima! [ IZ DRUGIH IZVORA | ss-zabok.skole.hr ]

………….

Irena Bilić, prof.