Pljesak molim
OŠ ŠPANSKO ORANICE
Uvjerljivo najbolji na 9. otvorenom ekipnom natjecanju iz matematike
objavljeno: 9. studenoga 2016.

Sudjelovalo je 188 natjecatelja iz sedam osnovnih škola: OŠ “E. Kumičić” i OŠ “J. Kozarac” iz Slatine, OŠ V. Nazora iz Virovitice, OŠ “P. Preradovića” iz Pitomače, OŠ “D. Pejačević” iz Našica, OŠ Luka iz Sesveta i OŠ Špansko iz Zagreba. Natjecalo se u ekipama od četiri učenika u tri kategorije: 4. razredi, 5. i 6. razredi te 7. i 8. razredi. Svaki tim je dobio 45 matematičkih zadataka, a da bi sve uspjeli riješiti, osim poznavanja matematike, bio im je potreban i timski rad.

„Svrha je popularizacija matematike i znanosti te da bi učenici što kvalitetnije mogli nastaviti svoje školovanje“, rekla nam je učiteljica matematike Ljiljana PERETIN. Naglasila je da je natjecanje organizirano za učenike slatinskih osnovnih škola, ali isto tako se želi pokazati učenicima da se u drugim sredinama matematika kvalitetno radi i da uvijek postoji prostor za napredovanje i razvijanje stečenih znanja i vještina.

Najbolje ekipe nagrađene su medaljama koje je sponzorirao arhitektonski ured Arhis d.o.o te prigodnim matematičkim knjigama o geometriji koje je osigurala ŠKOLSKA KNJIGA. Čestitke i medalje najboljima predao je zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Miroslav VENUS. [ IZ DRUGIH IZVORA | radioslatina.hr ]

REZULTATI:

4. RAZREDI:

  1. ROMBOVI – OŠ V. NAZORA – 735 bodova
  2. KRUŽNICE – OŠ ŠPANSKO ORANICE – 690 bodova
  3. TROKUTI – OŠ “J. KOZARAC” – 660 bodova

5. I 6. RAZREDI:

  1. LAGRANGE – OŠ ŠPANSKO ORANICE – 705 bodova
  2. SIMPSON – OŠ LUKA SESVETE – 675 bodova
  3. HILBERT – OŠ ŠPANSKO ORANICE – 660 bodova

7. I 8. RAZREDI:

  1. D’ALEMBERT – OŠ ŠPANSKO ORANICE – 870 bodova
  2. PASCAL – OŠ LUKA SESVETE – 780 bodova
  3. TAYLOR – OŠ ŠPANSKO ORANICE – 705 bodova