Pljesak molim
AZOO | PORUKA NAJBOLJIH:
Veselimo se svakom novom danu i izazovu
objavljeno: 29. studenoga 2016.

Na svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici 25. listopada 2016. godine u Zagrebu odluku o ponovnom napredovanju u zvanje uručili su im Jadranka Žarković-Pečenković, prof, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje i Momir Karin, prof., pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja.

Promovirani su prepoznati kao najbolji u sustavu i zato su nakon pet godina ponovno promaknuti u status mentora, ili u više položajno zvanje, status savjetnika. Rad 470 promoviranih odgojno-obrazovnih radnika vrednovali su ravnatelji i kolege u vrtićima i školama u kojima rade i predmetni savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje.

U više položajno zvanje promovirani su i brojni učitelji i nastavnici glazbenih i plesnih škola. Zašto su prepoznati kao vrsni pedagozi i stručnjaci u svom poslu pokazali su i na svečanosti, odnosno pokazali su i odsvirali učenici koje oni svakodnevno poučavaju. U glazbenom dijelu nastupili su učenici Jan Tominić, Tomo Štrbac, Lovro Pajić i Anton Pavić, kvartet saksofona Glazbene škole „Ferdo Livadić“ iz Samobora, koje poučava Tomislav Žužek, promoviran u zvanje nastavnika savjetnik. Svečanost su glazbenim nastupima uveličali i učenici Glazbene škole Zlatka Balokovića iz Zagreba, na klaviru Roko Matijević koji svira pod budnik oko nastavnika Nenada Kačara, promoviranog u zvanje savjetnik, i na bisernici Lucija Lazički, učenica Svetlane Krajna, nastavnice promovirane u zvanje savjetnika.

– Iskreno vam čestitam na dostignuću koje ste postigli svojim velikim radom, trudom i zalaganjem. Promocija u više zvanje mentora i savjetnika potvrđuje da sve ono što ste radili niste činili uzalud – poručila je promoviranima Jadranka Žarković Pečenković. Ističući značaj i ulogu škole, prvenstveno ulogu odgojno-obrazovnih radnika u životu svakog učenika, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje istaknula je da upravo njima roditelji povjeravaju ono najvrijednije, svoju djecu. I zato prate rad odgajatelja, učitelja i nastavnika i podržavaju, a sustav nagrađuje, one koji se ističu svojim radom, koji iskreno, s ljubavlju i veseljem, poučavanju djecu s velikim pedagoškim erosom, ali i dobrotom i blagošću koja krasi vrhunske pedagoge, kazala je.

Iako je učiteljski poziv u našem društvu još uvijek podcijenjen i neadekvatno nagrađen, promaknuće u zvanje mentora je mala i simbolična nagrada najboljim odgojiteljima i stručnim suradnicima u predškolskim ustanovama, učiteljima i nastavnicima u osnovnim i srednjim te glazbenim i plesnim školama te stručnim suradnicima i odgajateljima u učeničkim domovima – naglasila je Jadranka Žarković-Pečenković.

Sustav odgoja i obrazovanja pokreću i realiziraju učitelji i nastavnici, a oni najbolji u svojim sredinama danas su u Nacionačnoj i sveučilišnoj knjižnjici, istaknuo je Momir Karin čestitavši promoviranima i u ime Pave Barišića, ministra znanosti i obrazovanja.

– Biti najbolji je čast i odgovornost. Zato svi vi koji ste danas ovdje imate odgovornost i obvezu nastaviti dobro i kvalitetno raditi. Sustav će sigurno, a i ovo ministarstvo, znati cijeniti i vrednovati najbolje – istaknuo je Momir Karin, pomoćnik ministra znanosti i obrazovanja.

Sanja Canjek-Androić, učiteljica razredne nastave iz OŠ Pavla Miškina iz Zagreba i Doroteja Vojedilov, učiteljica engleskoga i njemačkoga jezika u Višnjevcu iz Osijeka, obje promovirane u najviše položajno zvanje učitelja savjetnika, uputile su zahvalu svima koju su ih prepoznali i podržali njihov profesionalizam, trud i zalaganje. Sustav je kažu prepoznao njihov rad i ovom promocijom odao veliko priznanje.

 – Veselimo se svakom novom danu i izazovu koje naše zanimanje stavlja pred nas – poručila je za kraj Doroteja Vojedilova. [ IZ DRUGIH IZVORA | azoo.hr ]