Iz školskog svijeta
OŠ MILKE TRNINE, KRIŽ
Oni su među najboljim malim ekolozima u Hrvatskoj
objavljeno: 7. prosinca 2016.

Učenici te škole iz Zagrebačke županije prikupili su i reciklirali više od 11 tona starog papira, čime su se svrstali među pet najboljih škola u akciji Zeleni korak.

Za njihov ekološki angažman dm ih je nagradio školskom opremom koja uključuje naslone i sjedala za školske stolice te audio pomagalima koja će doprinijeti veseloj atmosferi na školskim priredbama i druženjima.

“U ime dm-a čestitam učenicima OŠ Milke Trnine na njihovom ekološkom doprinosu, kao i njihovim učiteljima koji im pomažu u razvijanju eko-navika od malih nogu. Uzmemo li u obzir da jedna tona prikupljenog starog papira spašava oko 20 stabala, naši mali ekolozi uistinu su ostavili trajan pečat u očuvanju okoliša. Zato će ih dm i ubuduće poticati da svojim zelenim koracima čine velike eko-promjene u svojoj zajednici”, istaknula je Dijana Petanjek, područna menadžerica.

U Zelenom koraku sudjelovali su učenici 153 škole iz cijele Hrvatske koji su skupili i reciklirali više od 270 tona starog papira. Uz OŠ Milke Trnine, nagrade će primiti još deset osnovnih škola koje su bile najuspješnije u akciji Zeleni korak. [ IZ DRUGIH IZVORA | jatrgovac.com ]