Zanimljivosti
OŠ TRNSKO, ZAGREB
Ljepota pisane riječi
objavljeno: 17. veljače 2017.

Mnogo puta je rečeno da su marke najljepše zrcalo kulture neke nacije, koje prenose poruke u najudaljenije kutke svijeta.

Da bismo pobliže upoznali učenike svoje škole s filatelijom, Hrvatska pošta donirala nam je poštanske marke i filatelističke proizvode koje smo izložili u predvorju škole. Učenici i njihovi roditelji sa zanimanjem su razgledali ljepotu naših nacionalnih vrijednosti prikazanu putem poštanskih maraka, pisama, razglednica i dopisnica.

Pedagoginja Biljana Manin, učiteljica Ana Belavić i knjižničarka Svjetlana Devčić s učenicima drugih razreda, a u suradnji s njihovim učiteljicama, pisali su i oslikavali svoje razglednice koje su potom ubacili u poštanski sandučić s porukama školi za 100. dan u školskoj godini 2016./2017.

Pojavom naprednih tehnologija došlo je do manje komunikacije putem pisama, razglednica i dopisnica. Unatoč blagodatima koje donosi tehnika, ljudi se ipak sve češće vraćaju pisanju pisama.

Na radionicama smo željeli ukazati učenicima na važnost i ljepotu pisane riječi. Izradili smo i svoj poštanski sandučić. Radosni i ponosni na izradu svojih razglednica, izložili smo ih u predvorju škole.

……………..

Svjetlana DEVČIĆ, dipl. knjižničarka | OŠ Trnsko, Zagreb