Iz školskog svijeta
NAJBOLJE WEB ADRESE ZA UČITELJE
151 vodeći portal za osnovnoškolske učitelje
objavljeno: 17. kolovoza 2017.

Postoje stotine fantastičnih portala koji mogu pomoći osnovnoškolskim nastavnicima u njihovu poslu. Od edukativnih videa do interaktivnih igara te čak i izdavača e-knjiga, savjeta za upravljanje učionicom i vrijednog iskustva učitelja koji vode blogove, učitelj osnovne škole može naći sve što treba na nekom od ovog 151 vodećeg portala.

Portali nisu rangirani po kvaliteti, nego svi imaju različite prednosti koje mogu zadovoljiti različite potrebe svojih čitatelja.

Mnogi portali o osnovnoškolskom obrazovanju obavljaju odličan posao u prikupljanju informacija iz bilo kojeg predmeta ili jednostavno dijele savjete o tome kako učitelji mogu raditi s edukacijskim sustavom da bi pružili svojim učenicima najbolje iskustvo učenja.

Edutopia

 

Edutopia pomaže identificirati trendove u edukaciji i metode koje su trenutačno funkcionalne. Tekstovi nude vrlo korisne informacije učiteljima, dok portal pruža odlične odgovore na brojna pitanja.

  International Reading Association

 

 

International Reading Association pomaže promovirati pismenost, a velika baza sadržaja koji se tiče čitanja je odlična svakom učitelju koji želi svoje učenike potaknuti da više čitaju.

Discovery Education

 

Discovery Education je odličan portal koji promovira različite edukacijske inicijative i dobre načine na koje učitelji mogu promijeniti učenje svojih učenika. Portal pruža kurikularne resurse, digitalne udžbenike te evaluacijske usluge koje mogu biti korisne svakom učitelju.

Mind Shift

 

Mind Shift je odličan portal koji nudi uvid u mnoge aspekte edukacije i različite načine na koje se ona mijenja pod utjecajem tehnologije.

Teaching Channel

 

Teaching Channel promovira snažnije edukacijske vrijednosti i surađuje s učiteljima u stvaranju visokokvalitetnih videa koji angažiraju učenike i povećavaju uspješnost kurikuluma uz tehnologiju.

Arkive

 

Arkive se fokusira na različite edukacijske igre koje osnažuju djecu da postanu pametnija, dok se istovremeno zabavljaju usvajajući informacije. Sadržaj se primarno fokusira na znanost, zagonetke, životinje, okoliš i važnost očuvanja planeta.

Historypin

 

Historypin je uzbudljiv i suvremen način učenja povijesti uz obilaske i zbirke koje angažiraju korisnike. Sadržaji su kronološki aranžirani da bi stvorili zanimljiva i zabavna iskustva.

Education Word

 

Učitelji trebaju podršku, a učiteljska zajednica je jedan od načina na koji možete dobiti potvrdu svog rada i truda u educiranju djece. Education World omogućuje vam besplatne resurse, profesionalni razvoj i mrežu istomišljenika.

Curikki

 

Curikki je uzbudljiva zajednica koja se sastoji od dobrovoljaca, učitelja i partnera, koji podržavaju miješanje tehnologije i učenja. Korisnici se mogu pretplatiti na članstvo ili koristiti neki od 50.000 besplatnih resursa dostupnih bez registriranja. Portal također nudi resurse i ideje za kurikulum.

Share My Lesson

 

Ovaj online resurs učiteljima nudi planove lekcija, aktivnosti, igre i druge alate koje mogu koristiti u učionici. Učitelji mogu dodavati nove resurse ili koristiti neke od stotinu alata koji su već arhivirani i organizirani prema razredu.

Teaching A People’s History

 

Ovaj koristan edukacijski projekt fokusira se na najprodavaniju knjigu Howarda Zinna „A People’s History of the United States”. Učitelji tu mogu naći više od 100 besplatnih povijesnih lekcija organiziranih prema temi, vremenskom periodu i razini čitanja, kao i analitičke alate kojima učenicima mogu pomoći da izvuku najviše što mogu iz lekcija.

Reading Horizons

 

 

Ovaj alat pomaže učiteljima i njihovim učenicima pružajući im na istraživanjima utemeljene strategije za poučavanje osnovnih vještina čitanja. Svaka radionica, koja traje od 4 do 6 sati, može se zaustaviti i spremiti u bilo koje vrijeme, a čitatelj na kraju radionice dobiva certifikat kao dokaz da je završio radionicu.

Docs Teach

 

Docs Teach je portal koji učiteljima omogućuje da naprave vlastite materijale za poučavanje, pri čemu mogu koristiti tisuće primarnih izvora iz nacionalnih arhiva.

Librarian’s Internet Database

 

The Librarian’s Internet Database je intuitivni alat koji učitelji mogu preporučiti učenicima, djelomično zbog viskokokvalitetnih resursa osmišljenih specifično za djecu i tinejdžere. Uz to, oni imaju posebnu kolekciju novina i časopisa koje možete pregledavati.

Teacher’s Tech

 

Teacher’s Tech je aplikacija za iPhone i iPade koja nudi resurse i vijesti koje vam mogu uštedjeti vrijeme i pomoći da izbjegnete glavobolje. Ova aplikacija omogućuje detaljne upute koje vam pomažu da instalirate i koristite najpopularnije i najkorisnije web 2.0. alate za bilo koju učionicu.

Teaching With Simplicity

 

Cilj ovog bloga je pružiti drugim učiteljima alate koji mogu pojednostavniti učiteljev život u učionici. Ideje koje ovdje možete naći također su odlične za korištenje kod kuće ako imate malu djecu.

  The Concord Consortium

 

Ova neprofitna organizacija za istraživanje i razvoj edukacije posvećena je korištenju tehnologije u znanosti, matematici i inženjerstvu. Stranica nudi i druge resurse za dom i školu te za sve edukacijske razine.

  TIMESAVERSforTEACHERS.com

 

Učitelji uvijek trebaju više vremena, a ako vrijeme nije dostupno, tada trebaju više pomoći. Ovaj portal pruža pomoć putem alata poput razrednih aktivnosti, ideja za upravljanje učionicom i drugih resursa koji mogu uštedjeti vrijeme i izbjeći glavobolje.

Smart Classroom Management

 

Smart Classroom Management pruža jednostavne, ali efektne savjete i strategije za upravljanje bilo kojom učionicom. Autor portala Michael Linsin napisao je nekoliko knjiga o upravljanu učionicom, uključujući “Dream Class: How to Transform Any Group of Students into the Class You’ve Always Wanted”.

Learning in Bliss

 

Maricia je učiteljica koja voli tehnologiju i koristi je da bi stvorila uzbudljive situacije učenja u višim razredima osnovne škole. Ona na svom portalu dijeli resurse, linkove, tekstove i ideje koje mogu i vaše poučavanje učiniti zabavnim.

  Ostatak ovog popisa možete pronaći OVDJE.