Iz školskog svijeta
OŠ SUHOPOLJE
U tijeku projektne aktivnosti akcije Garaža kulture
objavljeno: 16. ožujka 2017.

Osnovna škola Suhopolje prošla je na natječaju projektom GARAŽA KULTURE i odobrena su joj tražena financijska sredstva. Lanjskog prosinca ravnatelj Anto Škraba bio je na svečanom potpisivanju ugovora u Osijeku, a ožujak 2017. je planiran za početak radova.

CILJ AKCIJE je preurediti stare školske garaže u koristan prostor koji će, zahvaljujući radionicama i radu brojnih volontera, djeci i mladima pružiti priliku za druženje, razvijanje kreativnosti i kulturno uzdizanje.

U ostvarenju projekta udružili su se nastavnici OŠ Suhopolje (voditeljica školskih projekata je nastavnica hrvatskog jezika Ivančica Fett Škvarić), predstavnici roditelja u Vijeću roditelja (voditeljica projekta je predsjednica Vijeća roditelja Natalija Kožić Lukačević), članovi Likovnog kluba Paleta iz Suhopolja (predsjednica kluba je umirovljena učiteljica likovnog odgoja i voditeljica radionica Tugomila Reder), te umirovljene nastavnice OŠ Suhopolje.

Prezentacijom projekta na Vijeću roditelja prije nekoliko dana i podjelom promotivnih letaka počele su planirane projektne aktivnosti. Volonterke udruge Kreda izradile su stranicu na kojoj će građani moći pratiti sva događanja i aktivnosti vezani uz GARAŽU KULTURE.

Sljedeće planirane aktivnosti bile su priprema prostora i predradnje potrebne za izvedbu građevinskih radova. Okupili su se roditelji – volonteri i učenici 1.b, 3.b, 4.a, 5.a, 6.a, 8.a i 8.c. Udružili su snage i ruke i u kratkom vremenu obavili planirani posao. Voditeljica projekta je svima zahvalila, a druženje je nastavljeno uz sokove i grickalice te zajedničko osmišljavanje i „projektiranje“ budućeg izgleda GARAŽE KULTURE.

Nakon završetka građevinskih radova u GARAŽI KULTURE će se održati niz zanimljivih događanja – od radionica, do izložbi i koncerata. Svi su pozvani!