Školska knjiga za vas
OŠ SAVSKI GAJ, ZAGREB
Naučite GeoGebru i uvedite dinamiku na sat matematike
objavljeno: 17. ožujka 2017.

GeoGebra je besplatan program s pomoću kojega nastavnici mogu zorno i na zanimljiv način prikazati učenicima matematičko gradivo.

U odlično opremljenoj informatičkoj učionici svaki je nastavnik sjedio za svojim računalom, a profesor Šime ŠULJIĆ i profesorica Snježana STARČEVIĆ u 90 su minuta velikodušno i strpljivo dijelili svoje znanje polaznicima radionice.

Zahvaljujući trudu predavača, polaznici su već na prvoj radionici naučili brzo nacrtati mnogokute te ih vrlo jednostavno prebaciti u Word i koristiti se njima u stvaranju vlastitih zadataka. Naučili su mijenjati dizajn likova, oznake i podloge.

Iako je to početni tečaj, u jednom se trenutku u učionici vrtjelo dvadesetak animacija koje prikazuju kretanje tangente po kružnici.

Nastavnici su upoznati s mogućnostima simboličkog računanja. Umetali su slike i mjerili udaljenosti između pojedinih dijelova.

Tijekom zanimljivog poslijepodneva polaznici radionice crtali su dužine i okomice, koristili se naredbama za crtanje pravokutnika i preuzimali postojeće materijale koji pomažu u fazi učenja programa jer nude mogućnost prikaza cijeloga koda potrebnog zarješavanje zadataka.

Radionica je završila podjelom 3D naočala koje su polaznicima omogućile posve drukčiji pogled na crtež kocke.

Vjerujem da će se mnogi složiti kako je to bilo iznimno lijepo iskustvo, a profesor Šime uspio je prenijeti svoj entuzijazam i volju na polaznike te ih zainteresirati za to da polako uplove u svijet GeoGebre i svojim trudom i radom pridonesu osuvremenjivanju nastave matematike u školama.

  • Ako želite sudjelovati na jednoj takvoj radionici, OVDJE pratite  gdje će biti objavljene daljnje lokacije i vremenik.