Školska knjiga za vas
PREUZMITE PRIRUČNIK
Odgoj za građanstvo, odgoj za život
objavljeno: 23. ožujka 2017.

Priručnik Odgoj za građanstvo, odgoj za život, sadržava opise i objašnjenja pedesetak dramskih i aktivnih metoda iskustvenog učenja. U priručniku možete pronaći osmišljene nastavne situacije, integracije, korelacije i nastavne sate te primjere obrada tema građanskog odgoja i obrazovanja za razrednu nastavu i predmetnu nastavu u osnovnoj i srednjoj školi.

Priručnik je namijenjen učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima, ravnateljima i svima koji provode nastavu građanskog odgoja i obrazovanja u školama te organizacijama civilnog društva koje provode neformalne oblike građanskog odgoja i obrazovanja.

Priručnik je jedan od ishoda projekta Aktivne metode za građanski odgoj i obrazovanje koji je, zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, HCDO provodio u razdoblju od dvije godine u školama na području sedam županija i uz potporu Agencije za odgoj i obrazovanje. Tijekom projekta održano je ukupno 18 radionica na kojima je sudjelovalo više od 350 prosvjetnih radnika.

Priručnik možete preuzeti ovdje

 

Fotografija: Učiteljica Jasmina Štefan, kao vozačica autobusa

OŠ Mahično, Karlovac