Zanimljivosti
OŠ SUHOPOLJE
Nastavlja se projekt Garaža kulture
objavljeno: 27. travnja 2017.

Nakon što je u prosincu 2016. ravnatelj Anto Škraba bio na svečanom potpisivanju ugovora u Osijeku, a ožujku su počeli planirane aktivnosti. Cilj je akcije preurediti stare školske garaže u koristan prostor koji će zahvaljujući radionicama i radu brojnih volontera djeci i mladima pružiti priliku za druženje, razvijanje kreativnosti i kulturno uzdizanje.

Volonterke suhopoljske kulturne udruge Kreda priključile su se projektu izradom i podjelom promotivnih letaka za građanstvo te izradom internetske stranice na kojoj će građani moći pratiti sva događanja i aktivnosti vezane uz GARAŽU KULTURE.

Nakon pripreme prostora, što su odradili učenici zajedno s roditeljima volonterima, i završetka grubih građevinskih radova odrađena je i završna obrada zidova.

Voditelji projekta izražavaju veliku zahvalu volonteru roditelju Bruni Lukačeviću, koji je u tijeku školskih proljetnih praznika završio s pripremom zidova, kako bi mogli započeti s drugom fazom projekta.

Na redu su različite radionice, čiji će rezultati na kraju biti objedinjeni i prezentirani na završnoj izložbi i koncertu.

U GARAŽI KULTURE bili su učenici područne škole CABUNA s učiteljicama Radenkom Đurić Komušanac i Marijanom Bijuk na radionici izrade pozivnica za završne svečanosti. Spretne ruke učenika 1., 2., 3. i 4. razreda, uz vodstvo učiteljica i pomoć roditelja, u kratkom vremenu izradile su pozivnice za izložbu i koncert. Nakon toga su se podružili i osladili te uživali u malom iznenađenju koje im je pripremila Školska knjiga darujući sve učenike jednim brojem časopisa SMIB. Kako su se kreativno izrazili i zabavili, pogledajte u galeriji.

Sljedeći tjedan planirana je aktivnost pod nazivom STARE DAME U NOVOM RUHU. Na toj će radionici učenici viših razreda s nastavnicom Irenom Gredelj uređivati stari školski namještaj, koji ce dobiti novo ruho i funkciju u prostoru GARAŽE KULTURE, ali i u novouređenom učeničkom „dnevnom boravku“ školi.

U tijeku svibnja i lipnja u suhopoljskoj GARAŽI KULTURE bit će niz zanimljivih događanja – od kreativnih, edukativnih i psiholoških radionica do izložbi i koncerata. Donosimo cijeli raspored.

………….. travanj – lipanj 2017. ……….

1. Čaroban vez (radionica)

povezivanje starijih i mlađih članova zajednice (umjetnost naših baka)

2. Stare dame u novom ruhu (radionica)

kreativno izražavanje u svrhu recikliranja (ukrašavanje i bojenje otpisanih školskih stolaca i vitrina),

izrada pozivnica za završnu glazbenu svečanost

3. Petar Pan (radionica)

terapija igrom – afirmacija i aktivacija učenika s blagim poremećajima ponašanja, jačanje samopouzdanja djece, usvajanje strategija rješavanja problema

4. Deutsch ist wichtig – das ist richtig (radionica)

popularizacija njemačkoga jezika kod mlađih dobnih skupina (pričaonica na njemačkom i hrvatskom, učenje pjesmica na njemačkom jeziku)

5. Grofova plaža (radionica)

čuvanje i njegovanje lokalne tradicije i legendi (scensko uprizorenje učenika viših razreda)

6. Carstvo nota (radionica)

povezati i osvijestiti kulturne vrijednosti prošlosti i sadašnjosti

 ………….. 26. svibnja 2016. (Dan škole) …………

7. U zagrljaju glazbe Suhopolja (izložba)

priprema i postavljanje glazbeno-povijesne izložbe

učenici i profesori Glazbene škole “Jan Vlašimsky” Virovitica – dislocirani odjel OŠ Suhopolje   

 ………….. 2. lipnja 2016. [završni koncert] …………..

 8. Glazbena slagalica (koncert)

zatvaranje izložbe

koncert mladih gitarista, harmonikaša i klavirista – uz goste iznenađenja

Svi su pozvani!