Iz školskog svijeta
OŠ PETRA PRERADOVIĆA, PITOMAČA
‘Kredom za bolje društvo’
objavljeno: 30. svibnja 2017.

Članovi Udruga za Down VPŽ-a i Kulturne udruge Kreda iz Suhopolja su, s ciljem izrade dječjeg turističkog vodiča Virovitičko-podravske županije, posjetili zapadni dio županije.

Bili su u rodnom selu i spomen-sobi poznatog saborskog zastupnika Stjepana Sulimanca, gdje su čuli crtice iz života od njegove unuke – učiteljice Monike Ružić.

U Pitomači im je dobrodošlicu poželio ravnatelj OŠ Petra Preradovića Igor Maresić. Nakon okrjepe u školi i kratkog predstavljanja povijesti Pitomače u jedinstvenoj školskoj sjenici te razgledavanja centra Pitomače posjetili su i Grabrovnicu, gdje su rodna kuća i muzej Petra Preradovića.

Kao predsjednik Astronomskog društva Pitomača, Igor Maresić je mladim istraživačima pripremio i posebno iznenađenje te im omogućio proučavanje neba novom modernom opremom u pitomačkoj zvjezdarnici. Voditelj grupe astronoma i nastavnik fizike Mario Held objasnio je zainteresiranim učenicima načine upravljanja teleskopom i odgovorio na brojna pitanja o svemiru i zvijezdama.

Zanimljivi istraživački izlet završio je vožnjom dravskom skelom i piknikom na Križnici, gdje su djeca uživala u igri na pješčanoj obali Drave, a odrasli se odmorili u hladovini uz zanimljive ribičke priče jednog dravskog ribiča i starosjedioca naselja Križnice.

………….

Bruno Lukačević, suosnivač Udruge Kreativa, Edukativa, Aktiva – KrEdA