Iz školskog svijeta
OŠ IVAN KUKULJEVIĆ SAKCINSKI, IVANEC
Natjecanje u čitanju na glas na njemačkome jeziku
objavljeno: 1. lipnja 2017.

Glavni organizator je Zentral stelle für die Auslands  hul arbeit (Središnji ured za obrazovanje u inozemstvu) koji na razini cijele Hrvatske, ali i svijeta, organizira nastavu za dobivanje njemačke jezične diplome, popularno nazvane DSD.

U okviru motivacije učenika za učenjem njemačkoga jezika diljem svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, u osnovnim školama organiziraju natjecanje u čitanju na glas. Najboljičitači se potom plasiraju na međunarodno natjecanje, koje će se održati ove godine u Beogradu.

Škola Ivana Kukuljevića Sakcisnkog je ove godine prvi puta sudjelovala sa svojim učenicima na predmetnom natjecanju. S razrednog prekoškolskog, te regionalnognatjecanja na državno su se plasirale učenic: Katarina Strugar i Rene Neuberg-Jagetić, čija je mentorica učiteljica Ivana Matić.

Rene i Katarina će na ovom natjecanju predstavljati ivanečku školu.

Otvaranje natjecanja će biti danas, četvrtak 1. lipnja u Osnovnoj školi u Ivancu s početkom u 9:15 sati, a svečano proglašenje državnih pobjednika (čitača na njemačkome kao 1. i 2. Stranome jeziku) održat će se u 14:15 sati u novootvorenom Ivanečkom muzeju planinarstva.

Sve natjecatelje,  njihove mentore, te goste iz Njemačke, pozdravit će predstavnici škole, ravnatelj, prof. Damir Jagić, te predstavnici grada Ivanca, a također je predviđen bogat popratni program, poput predstave i pjesme na njemačkome jeziku, susret s vitezovima Ivanovcima, te poučna šetnja gradom Ivancom stazama obitelji Kukuljević Sakcinski, koju će voditi dr.sc. Suzana Jagić. [ IZ DRUGIH MEEDIJA | eivanec.com ]