Zanimljivosti
SISAK
Učenici ‘Ribara’ dobili učionicu na otvorenom
objavljeno: 14. srpnja 2017.

Riječ je o učionici na otvorenom realiziranoj u sklopu četvrtog izdanja McDonald’sovog društveno odgovornog projekta „Za naš ljepši kvart“. Tako će učenici te škole moći upijati nova znanja u okruženju koje će poticati njihovu kreativnost i znatiželju.

Otvorenju učionice na otvorenom, uz učenike i nastavnike te škole, prisustvovali su i predstavnik McDonald’sa i voditelj restorana u Sisku Ivan Majić, ravnateljica Osnovne škole “Braća Ribar” Vesna Šebek i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Velika hvala McDonald’su što četvrtu godinu zaredom zajedno uređujemo kvartove u Sisku. Do sada je zahvaljujući donacijama McDonald’sa obnovljena stolarija Udruge osoba s invaliditetom SMŽ-a, OŠ Viktorovac je dobila nove garderobne ormariće, a Odjel za djecu s teškoćama u razvoju u OŠ 22. lipnja dobio je sprave za trim kabinet. U igri su još bile osnovne škole Ivana Kukuljevića i Viktorovac, ali mame, učitelji i učenici iz “Ribara” bili su aktivniji i uporniji i čestitam im na tome. Zaista sjajan projekt jer, kad vidim djecu kako ovdje sjede, uživaju i kako je im je lijepo, želja mi je da još koja škola dobije ovakvu učionicu na otvorenom – rekla je gradonačelnica na otvorenju.

Već četvrtu godinu zaredom suradnjom Grada Siska i McDonald’sa Hrvatska ostvaruju se projekti koji poboljšavaju kvalitetu života stanovnika. Ovaj put riječ je o najmlađim stanovnicima, kojima je tako pružen novi model obrazovanja i usvajanja znanja koji ujedno pomaže i da postanu ljubitelji prirode i ekološki osviješteni građani budućnosti. [ IZ DRUGIH IZVORA | sisak.hr ]