Pljesak molim
TEHERAN: ZAVRŠENA JE 29. MEĐUNARODNA INFORMATIČKA OLIMPIJADA
Hrvatska informatička reprezentacija osvojila tri srebrne medalje!
objavljeno: 4. kolovoza 2017.

S ovog velikog informatičkog natjecanja ne kojem je nastupilo 308 natjecatelja iz 83 zemlje svijeta, kući se sa SREBRNIM MEDALJAMA vraćaju

Josip KLEPEC, 3. razred, XV. gimnazija Zagreb

Josip KELAVA, 4. razred, Prva gimnazija Varaždin

Vilim LENDVAJ, 3. razred, XV. gimnazija Zagreb

Inače IOI natjecanje se, prema propozicijama, sastoji od rješavanja 6 problemskih zadataka kroz dva dana natjecanja, u programskim jezicima Pascal, C/C++ i Java pod operativnim sustavom Linux. Učenici se natječu pojedinačno, a svaku zemlju sudionicu zastupa tim od četiri učenika (do 20 godina starosti) i dva voditelja.

Za Hrvatsku su na ovom natjecanju nastupili učenici srednjih škola koji su nastup u reprezentaciji izborili ovogodišnjim najboljim rezultatima na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi i Izbornim pripremama.

Reprezentacija Hrvatske nastupila je u sastavu:  Adrian BEKER, 4. razred, XV. gimnazija Zagreb, Josip Kelava, 4. razred, Prva gimnazija Varaždin, Josip Klepec, 3. razred, XV. gimnazija Zagreb i Vilim Lendvaj, 3. razred, XV. gimnazija Zagreb, a s njima su u Iranu bili  i njihovi stručni voditelji Ivan PALJAK i Domagoj BRADAČ i odgovorni voditelj Krešimir MALNAR, ujedno i član Međunarodnog odbora Olimpijade (IOI International Committee).

Ovaj rezultat samo je nastavak niza odličnih rezultata [uključujući i tri zlata na zadnjih pet Srednjoeuropskih informatičkih olimpijada]  koje naši mladi informatičari postižu na informatičkih natjecanjima i s kojih se ne vraćaju bez odličja. Čestitke sjajnim informatičarima! [ Izvor: hsin.hr ]