Zanimljivosti
GOSPODARSKA ŠKOLA VARAŽDIN
Predstavljen rezultat hvalevrijednog projekta PoKret
objavljeno: 29. kolovoza 2017.

Inače, projekt je poslan i Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a Varaždinska županija u spomenutom je projektu bila partner. Prema riječima ravnateljice škole Katice KALOGJERE NOVAK, cilj projekta bio je pokazati učenicima da postoji nešto drugo osim, primjerice, Facebooka te da mogu stvarati i drugačije se izražavati.

U projekt je uključeno više od 60 učenika, a sudjelovali su i učenici koji idu u školu po prilagođenom programu kako bismo i njima pokazali da su vrijedni te nadareni učenici – rekla je ravnateljica i napomenula da su se u sklopu projekta održavale radionice poslije nastave.

Motiv je bio da se izradi suvenir koji će predstavljati taj kraj i učenici su tako napravili ogrlice u stilu tradicijskog obrta. Također, na kraju projekata učenici su se dodatno educirali slušajući predavanja te su otišli na izlet u Krapinu i Kumrovec.

Projekt je u ime Varaždinske županije pohvalio i zamjenik župana Tomislav PALJAK.

Učenici su osjetili što znači od ideje doći do konačnog proizvoda. Kupljena je i keramička peć koja je dokazano izuzetan materijal za razvoj kreativnosti djece i jako smo zadovoljni rezultatom rekao je Paljak i dodao da u našoj županiji postoji puno učeničkih zadruga te da županija uvijek potiče nešto takvo. [ IZ DRUGIH MEDIJA | evarazdin.hr ]