Zanimljivosti
OŠ LUDBREG
Senzorni park za užitak!
objavljeno: 30. kolovoza 2017.

Gledajući prema rujnu, objavljujemo izniman i inspirativan projekt učiteljice Olje DIJANOŠIĆ. Mi bismo ga predstavili s dvije riječi: Djeca djeci!

Uživajte u opisu provedbe projekta Senzorni park same autorice Olje DIJANOŠIĆ. 
“Projekt sam osmislila i napisala sama, a zbog dobre ideje podržali su ga svi učitelji naše škole pa je tako broj učenika sudionika premašio 850! Na projektu sam radila cijelu nastavnu godinu, učenike sam upoznala s koncepcijom senzornog parka te su razredi birali koji će element izraditi. Na projektni dan, 12. travnja 2017., sve smo elemente sjedinili i smjestili u prostor te otvorili Senzorni!

Park je kružno oblikovan, ukupno 80 četvornih metara, podijeljen na osam jednakih dijelova, od kojih svaki ima drugačiju svrhu, odnosno stimulira neko drugo osjetilo.

Tako imamo poligon za školicu, penjalice, provlačilicu, vjetrenjače, stup s jagodama, kućice za ptice, visinomjer, podni šah, matematičku ploču, glazbeni zid…

Također, zasadili smo aromatično i ljekovito bilje.

Posebnost je parka u tome što su elemente učenici izrađivali sami, u sklopu nastave, a gotovo sve izrađeno je od recikliranih materijala. Središte parka čini kružni bazen ispunjen pijeskom, kamenom i drvom, a predstavlja materijal za gradnju parka (učenici bosim nogama ulaze u taj prostor).

Gradnja parka financirana je donacijama roditelja (gume, biljke) i sponzorstvima (lokalna drvenarija) pa je školu park stajao petstotinjak kuna, na što smo isto jako ponosni!
Da predstavim još i ovo, jer je povezano: projekt ‘Zajedno ćemo’ izradila sam zbog nezadovoljstva izgledom zida škole koji se vidi iz Senzornog. Naš domar obojio je zid bijelom bojom da bismo sakrili grafite, a po školi smo izvjesili plakate kojima smo učenike pozvali na sudjelovanje. Učenici su se odazvali, i veliki i mali.

Prije konkretnog rada održala sam socijalizacijsku radionicu pod nazivom Duga kako bi ih pripremila. Učenicima sam dala tri bočice osnovnih boja s naputkom da trebaju raditi samo otisak dlana te da miješaju nove nijanse za svaki otisak. Uz puno smijeha, zid je bio gotov za dva školska sata!” [ IZVOR | Facebook ]