Školska knjiga za vas
MATEMATIKA
Kako unaprijediti nastavu matematike
objavljeno: 1. rujna 2017.

Nakon što se registrirate na ŠKOLSKOM PORTALU, moći ćete preuzeti mjesečne i godišnje planove. Pri povratku u školske klupe vjerujemo da će vam pomoći prezentacije autora Brune Vuletića u kojima je sažetak gradiva iz prethodnog razreda namijenjen za nekoliko sati uvodnog ponavljanja.

Na početku školske godine možete iskoristiti besplatne inicijalne ispite znanja iz dviju naših serija. Za ispite znanja čiji su autori Željka ORČIĆ (peti razred), Ivana GUGIĆ (šesti razred), Predrag BRKIĆ (sedmi razred) i Mihaela PISKAČ OPANČAR (osmi razred) dostupne su skupine A i B, dok su ispiti znanja autorice Maje MATIJEVIĆ prošireni skupinom C za učenike s teškoćama u učenju. Svi korisnici ispita znanja Školske knjige mogu preuzeti prezentacije s detaljnim rješenjima ispita znanja namijenjene satovima analize. Serija ispita autorice Maje Matijević proširena je i Word dokumentom u kojem su rješenja svakog zadatka raspisana korak po korak, uz prijedlog bodovanja i uputu. Ispite znanja odobrila je Agencija za odgoj i obrazovanje.

Unutar svakog razreda možete pronaći materijal s idejama za sat građanskog odgoja. U snalaženju s materijalima može vam pomoći video dostupan OVDJE.

Korisnici udžbenika Školske knjige mogu dodatno preuzeti pripreme za svaki školski sat i listiće sa zadatcima za učenike s teškoćama u učenju. Kako do materijala, možete pogledati OVDJE.

Unutar e-priručnika, uz sav ranije spomenuti materijal, na raspolaganju su i kratke pisane provjere znanja.

Kvaliteti nastave možete pridonijeti i upotrebom tiskanih materijala. Predlažemo listiće za osnovnu razinu znanja autorice Suzane Barnaki i listiće za dodatnu nastavu autorice Mirjane Muštre. Listićima se možete koristiti za rad u školi i samostalan rad učenika kod kuće cijele godine.

Sažet pregled matematičkih pravila, formula i zakona dostupan je i u obliku mementa koje je odobrila Agencija za odgoj i obrazovanje.