Školstvo u medijima
HRVATSKA: ŠKOLE NAJČEŠĆE RADE U JEDNOJ ILI DVIJE SMJENE
Jedanaest OŠ u RH organizira nastavu u tri smjene
objavljeno: 8. rujna 2017.

No malo je poznato, posebice onima koji su pohađali jednosmjenske ili dvosmjenske škole, da u našoj zemlji postoje i škole koje rade u tri smjene.

Osim jutarnje i poslijepodnevne, postoji i tzv. međusmjena. Prema podatcima koje nam je dostavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u Hrvatskoj se u 11 osnovnih i jednoj srednjoj školi nastava još uvijek organizira u tri smjene.

  • Zanimljivo je i to da MZO nema podatke o tome u koliko smjena nastavu izvodi čak 991 škola, no pretpostavlja da je riječ o jednoj smjeni.

 Prema podatcima koje nam je ustupilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, nastava u tri smjene – jutarnjoj, poslijepodnevnoj i međusmjeni – još se uvijek izvodiu nekoliko osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj koje su na to prisiljene zbog različitih razloga.

Ukupno 11 osnovnih škola u RH, od kojih devet u Splitu, organizira nastavu u tri smjene. MZO nam je dostavio detaljne podatke o ukupnom broju škola u Hrvatskoj, a prema upisu u e-Maticu i podatke o tome u koliko smjena pojedina škola organizira nastavu. Od ukupno 2102 osnovne škole na području RH 612 ih ima samo jutarnju smjenu, 513 jutarnju i poslijepodnevnu, odnosno dvije smjene, a 11 škola izvodi nastavu u tri smjene.

U srednjim školama situacija je ponešto drukčija. Među ukupno 410 srednjih škola u RH najviše je onih u kojima se nastava izvodi u dvije smjene, čak 211, a u 173 nastava se izvodi u  jednoj smjeni. Zdravstvena škola u Splitu jedina je hrvatska srednja škola koja ima nastavu u tri smjene. [ IZ DRUGIH MEDIJA | srednja.hr ] CIJELI tekst pročitajte OVDJE.