Zanimljivosti
OŠ „VLADIMIR NAZOR“, KRIŽEVCI
Počela provedba projekta u sklopu programa Erasmus + KA1
objavljeno: 12. rujna 2017.

Zadovoljili su kriterije Agencije za mobilnost i europske programe te ostvarili pravo na financijsku potporu.

CILJ PROJEKTA jest usavršavanje digitalnih kompetencija zaposlenika i učenika škole te internacionalizacija škole u smislu ostvarivanja međunarodne suradnje s drugim školama i sudjelovanja u međunarodnim obrazovnim projektima.

Šestero sudionika – informatičar Velibor Gojić, učiteljice engleskog jezika Ivana Begović, Gordana Novak i Tara Medaković, knjižničarka Andrea Katanović Babić te ravnatelj Igor Brkić – sudjelovat će u međunarodnim strukturiranim tečajevima u Dublinu, Londonu, Lisabonu, Barceloni, Bathu (UK) i Helsinkiju. Stjecat će znanja i razmjenjivati iskustva u područjima kodiranja, videoprodukcije, digitalnog dijaloga, društvenih mreža, kulturne razmjene u digitalnom okružju te osmišljavanja i provedbe međunarodnih projekata. Sudjelovanje u tečajevima bit će izvrsna prilika i za povezivanje s drugim školama.
Svaki sudionik prenijet će stečeno znanje ostalim učiteljima na školskoj i županijskoj razini. Predviđene su mnogobrojne radionice, predavanja te eTwinning projekti u koje će biti uključeni svi učitelji i učenici.

Za učenike je projekt iznimno koristan jer će imati priliku učiti zajedno sa svojim vršnjacima iz drugih europskih zemalja putem suvremenih komunikacijskih tehnologija. Projekt se provodi od 1. rujna 2017. do 31. kolovoza 2018. Koordinator projekta je knjižničarka Andrea Katanović Babić, koja je trenutačno na radionici foto- i videoprodukcije u Barceloni. Iako je riječ o jednogodišnjem projektu, planirane aktivnosti provodit će se nekoliko godina i podrazumijevaju promjene u kurikulu škole. [ IZ DRUGIH IZVORA | krizevci.hr ]