VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Potpisani ugovori sa 44 osobe koje će obavljati poslove pomoćnika u nastavi

srijeda, 13. rujna 2017.

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održana je početna konferencija projekta „In-In – integracija i inkluzija“, projekta za osiguravanje pomoćnika u nastavi.

Potpisani ugovori sa 44 osobe koje će obavljati poslove pomoćnika u nastavi

Za taj projekt Virovitičko-podravskoj županiji osigurano je bespovratnih 7,56 milijuna kuna, a ostatak do punog iznosa, od 7,9 milijuna kuna, pribavlja Virovitičko-podravska županija.

Projekt je zaposlio 44 osobe na četiri godine na temelju Javnog poziva za prijavu kandidata za izvršavanje poslova pomoćnika u nastavi, a vezano uz projekt „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III.”

– Tako su naši korisnici kojima je potreban pomoćnik u nastavi, dobili osobu koja će im pomagati u nastavi četiri godine. Postoji potreba za još nekoliko pomoćnika u nastavi. Poslali smo dopis nadležnom ministarstvu kako bi nam se povećala sredstva, pa da pomoć dobiju svi oni kojima je pomoć potrebna. Još čekamo odgovor, a postoji mogućnost da i Županija sufinancira potreban broj pomoćnika u nastavi – rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Nastavak je to projekta koji traje već dvije godine, a počeo je u vrijeme tadašnjeg župana Tomislava Tolušića. Godine 2015. zaposleno je 79, a 2016. godine 49 pomoćnika u nastavi u sklopu ovoga osobito uspješna projekta Virovitičko-podravske županije i VIDRA-e. Ove godine projektnu prijavu napisala je Virovitičko-podravska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ u suradnji s VIDRA-om.

– Tako smo osigurali prijeko potrebna sredstva koja su velika pomoć učenicima i njihovim roditeljima u sredinama u kojima naši korisnici obitavaju. Učenicima će na taj način biti olakšano sudjelovanje u obrazovnom procesu. U svemu nam je pomogla VIDRA, te Putokaz i Eduka, koji su obavljali obradbu kandidata za pomoćnike u nastavi – rekla je, među ostalim, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac.

Partneri na projektu jesu OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica, Srednja škola Marka Marulića Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, OŠ Eugena Kumičića Slatina, OŠ Josipa Kozarca Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, OŠ Suhopolje, OŠ „August Cesarec“ Špišić Bukovica, OŠ Petra Preradovića Pitomača, Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača, OŠ Gradina, OŠ Mikleuš, OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci, OŠ „Davorin Trstenjak“ Čađavica, OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Zdenci, OŠ Voćin. [ IZ DRUGIH IZVORA | vpz.hr ] 

Vezani članci
Školski portal: Kako se služiti digitalnim šestarom i digitalnim ravnalom na interaktivnoj ploči

Kako se služiti digitalnim šestarom i digitalnim ravnalom na interaktivnoj ploči

… omogućuje učiteljima i učenicima visok stupanj interakcije i suradnje…

Školski portal: CAP program Korak po korak u tri škole

CAP program Korak po korak u tri škole

CAP (čit. kap; akronim od Child Assault Prevention) program je…

Školski portal: Uspješna  Učionica bez zidova

Uspješna Učionica bez zidova

… na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore za projektne…

Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: 10 načina kako spriječiti disciplinske probleme

10 načina kako spriječiti disciplinske probleme

Ipak, jeste li primijetili da su…

Školski portal: Velika gesta Marcela BROZOVIĆA

Velika gesta Marcela BROZOVIĆA

Vijest je objavila Općina Nuštar na…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Zašto su učitelji tako umorni

Zašto su učitelji tako umorni

Ako ste poput većine učitelja koje…