Zanimljivosti
AGENCIJA ZA REGIONALNI RAZVOJ VIROVITIČKO-PODRAVSKE ŽUPANIJE
Odobren projekt „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“
objavljeno: 20. rujna 2017.

… u suradnji sa Strukovnom školom Virovitica i Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, uspješno je prošao fazu procjene kvalitete te s vrlo visokih 98,5 bodova prihvaćen za financiranje u maksimalnom iznosu od 1,4 milijuna kuna.

Projekt je prijavljen u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga – Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja (Europski socijalni fond – Operativni program Učinkoviti ljudskih potencijali 2014. – 2020.). Nositelj projekta je STRUKOVNA ŠKOLA VIROVITICA s osam partnera: sa sedam srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije i s Virovitičko-podravskom županijom, koja je ujedno osnivač srednjih škola. Tim će projektom odgojno-obrazovni djelatnici stručnim usavršavanjem nadograditi svoja znanja iz područja financijske i digitalne pismenosti te pružati izravnu potporu učenicima. Uz projektnu aktivnost Provedba izvannastavnih aktivnosti iz područja financijske i digitalne pismenosti neposrednim radom s učenicima izravno će se pridonijeti razvoju ključnih kompetencija učenika srednjih škola. Projektne aktivnosti omogućuju učenicima da stječu naviku štednje, osmisle, predlažu i provode kampanju podizanja svijesti u svojoj školi, susjedstvu i široj zajednici.
Ojačat će se suradnja svih umreženih institucija provedbom aktivnosti na razini Virovitičko-podravske županije i šire.

Virovitičko-podravska županija kao prijavitelj ili u svojstvu partnera redovito se prijavljuje na natječaje koji su financirani iz EU-ovih fondova i time podiže kvalitetu obrazovanja, a zahvaljujući provedenim EU-ovim projektima, u školama na području županije podignut je odgojno-obrazovni standard. [ IZ DRUGIH IZVORA | ravidra.hr ]