Zanimljivosti
OŠ SVETI PETAR OREHOVEC
Otvorili dograđeni dio škole
objavljeno: 12. listopada 2017.

Nakon što su se pojavili problemi s klizištem i rušenjem dijela zgrade, zbog čega se taj dio morao zatvoriti za upotrebu, Županija se odmah uključila u rješavanje nastale situacije te je nakon analize počela s pripremom dokumentacije i dozvola, a nakon toga i s građevinskim radovima. Na brzini rekonstrukcije zgrade, suradnji i potpori Županiji je zahvale uputio ravnatelj škole Stjepan Lučki ovim riječima:

„Zahvaljujući našem osnivaču, riješili smo veliki problem sigurnosti, a naši učenici, kojih je 230 u 13 razrednih odjela, sada imaju bolje uvjete za učenje. Jedino što nam još nedostaje je sportska dvorana, ali Županija nam je dala potporu i u tom projektu i već smo razgovarali o mogućnostima koje nam se nude.“

Okupljene je pozdravio i načelnik Općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak istaknuvši kako je rekonstruirana škola od „iznimne važnosti za život lokalne zajednice“ te je zahvalio Županiji i županijskim stručnim službama na pomoći te učenicima, nastavnicima i roditeljima na razumijevanju otežanih uvjeta pohađanja nastave. Također je pohvalio izvođače radova „na optimalno realiziranom projektu“, dodavši kako su „u cijeloj priči najvažnija djeca, a obnovljena će škola služiti još brojnim generacijama“.

Predstavnik tvrtke Radnik, ujedno predsjednik Uprave, Mirko Habijanec zahvalio je na pruženom povjerenju, dok je župan izrazio zadovoljstvo završetkom projekta koji će ponajviše usrećiti učenike i omogućiti im da postižu još bolje rezultate.

Naš je zadatak djeci omogućiti osnovne uvjete za obrazovanje, a unatoč zahtjevnoj financijskoj situaciji, raduje me što smo to i uspjeli. U vrlo kratkom roku sve smo pripremili, a četiri milijuna kuna vrijednu investiciju financirali smo iz vlastitog proračuna, uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a u iznosu od 850 tisuća kuna. Zahvaljujem svima uključenima u projekt, djeci i zaposlenicima škole na strpljenju te se nadam kako ćemo se uskoro ponovno okupiti u ovakvim pozitivnim prilikama“, poručio je župan te u društvu učenika prerezao vrpcu u dograđenom dijelu škole. [ IZ DRUGIH IZVORA | kckzz.hr ]