Jučer-danas-sutra
PRVA GIMNAZIJA VARAŽDIN
Slave 381. rođendan
objavljeno: 12. listopada 2017.

Svečanoj su sjednici, uz zaposlenike škole, učenike, roditelje i umirovljene profesore, nazočili i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak te posebna savjetnica župana Natalija Martinčević.

Na početku sjednice nazočne je pozdravila ravnateljica škole Janja Banić, koja je nabrojila niz projekata i programa koje škola provodi, a nakon nje se im obratio i zamjenik župana Paljak istaknuvši važnost djelovanja te ugledne obrazovne institucije.

O važnosti Prve gimnazije već je sve rečeno, ali svakako treba spomenuti znamenitu galeriju ličnosti iz svijeta glazbe, sporta i politike koje su pohađale ovu školu koja slavi visoku obljetnicu svog postojanja.

Sjetimo se samo velikana ilirskog pokreta poput Ljudevita Gaja i Vatroslava Jagića, pa sve do glazbenika svjetskoga glasa poput Ruže Pospiš Baldani ili Jurice Muraja te na kraju likovnih umjetnika poput Miljenka Stančića, do današnjih generacija učenika koji svoja temeljna znanja stječu u Prvoj gimnaziji.

Niz međunarodnih programa u kojima sudjeluje ova škola dokaz su trajne opredijeljenosti ravnateljice, ali i svih zaposlenika, da se samo novim znanjima i spoznajama može ići naprijed. Čestitam svim zaposlenicima škole na trudu i energiji koje ulažu da bi škola bila uspješna, a učenicima koji neprekidno osvajaju nagrade i medalje na domaćim i međunarodnim natjecanjima želim da i dalje budu promotori naše Županije – rekao je zamjenik župana te dodao kako Prva gimnazija čuva bogatu kulturu i baštinu škole, a istodobno uvodi inovacije, nove programe te potiče stvaralaštvo, otvorenost i suradnju.

U nastavku svečane sjednice upriličen je prigodni program u kojem su nastupili učenici Prve gimnazije. Inače, Prva gimnazija Varaždin obilježava 381. godišnjicu postojanja od 6. do 20. listopada ove godine nizom različitih programa. [ IZ DRUGIH IZVORA | varazdinska-zupanija.hr ]